Στουρνάρας: Δεν με ανησυχεί η Deutsche Bank. Το τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο

Στουρνάρας: Δεν με ανησυχεί η Deutsche Bank. Το τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένο
Eurokinissi

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Εξερχόμενος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε ενημέρωση για τα δημοσιονομικά, τον τραπεζικό τομέα και την οικονομία γενικότερα.

Ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος και την κρίση της Deutsche Bank, ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε ότι τόσο το ελληνικό, όσο και το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένα, καθώς «έχουμε εργαλεία για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων τα οποία μέχρι πρότινος δεν είχαμε στα χέρια μας», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει ανησυχία».

«Δεν με ανησυχεί κάτι για τη Deutsche Bank, έχουμε εργαλεία» υπογράμμισε,

Ερωτηθείς για τα «κόκκινα δάνεια», είπε πως είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ όσων προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας, αρκεί να είναι συνεργαζόμενος ο δανειολήπτης.

Σχετικά με την αξιολόγηση, είπε πως ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε πως θα κλείσει το συντομότερο δυνατόν.

O κ. Στουρνάρας αξιολόγησε ως θετικές τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, υποστήριξε ότι η νέα διοίκηση της Τράπεζας βρίσκεται πλέον σε αγαστή συνεργασία με την ΤτΕ, υπογραμμίζοντας ότι η ΤτΕ στηρίζει τη διοίκηση της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση.

Δημοφιλή