Τσίπρας από την Καισαριανή: Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση

Τσίπρας από την Καισαριανή: Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση
Nikos Libertas / SOOC

«Η ελληνική δημοκρατία τιμά και αναγνωρίζει αυτούς που της έδωσαν υπόσταση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Πανελλαδικός Σύνδεσμος Αγωνιστών Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απόδοση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής στον Δήμο, υπογραμμίζοντας πως «η καταδίκη του φασισμού στη συνείδηση μας είναι τελεσίδικη».

«Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής, το σκοπευτήριο της Καισαριανής, εδώ που κάποιοι θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι «η θυσία της πρωτομαγιάς του 1944 ήταν θυσία στο πλαίσιο τις εθνικής αντίστασης και μας κάνει όλους υπερήφανους».

«Εμείς πρέπει να δείξουμε σαν φάρος δημοκρατίας τον ανθρωπισμό απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται κατατρεγμένοι στη χώρας μας», τόνισε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση έγινε χωρίς τον Δήμαρχο Καισαριανής, Ηλία Σταμέλο. Σε χθεσινή επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό Επικρατείας αναφέρεται πως η παραχώρηση του Σκοπευτηρίου είναι αποτέλεσμα των αγώνων του λαού και δεν του χαρίστηκε από κανέναν και «ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί στην προσπάθεια εξιλέωσης της κυβερνητικής πολιτικής». Από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμίζεται πως «ο δήμαρχος Καισαριανής ο οποίος πρόσκειται στο ΚΚΕ και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις, συνεργάστηκαν στενά με την κυβέρνηση για να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία παραχώρησης του Σκοπευτηρίου.

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκε ένταση περίπου στις 7 το απόγευμα.

Περίπου 120 άτομα, κυρίως από την Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, και άλλες οργανώσεις που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καισαριανής, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κινήθηκαν προς το Σκοπευτήριο, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροσυμπλοκή με τις ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν σχηματίσει φραγμό στην συμβολή των οδών Πανιωνίου και Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους διαδηλωτές κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, οι οποίοι επέστρεψαν στην πλατεία Καισαριανής, χωρίς να υπάρξει συνέχεια στα επεισόδια.

Κατά την συμπλοκή, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός, ο οποίος διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Καισαριανή

Δημοφιλή