ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/10/2016 07:52 EEST | Updated 03/10/2016 07:55 EEST

Και τώρα ο Δήμαρχος της Άγκυρας υποστηρίζει πως όλα τα ελληνικά νησιά ήταν τουρκικά μέχρι τη Συνθήκη της Λωζάνης

twitter

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ περί ελληνικών νησιών, βραχονησίδων και θαλασσίων συνόρων, στο χορό των προκλητικών δηλώσεων έχει μπει με περίσσιο ζήλο και ο Δήμαρχος της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο Ιμπραήμ Μελίχ Γκιουκτσέκ, ο οποίος εξελέγη με το ΑΚΡ και είναι φίλος του Ερντογάν, ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έναν χάρτη στον οποίο εμφανίζονται όλα τα ελληνικά νησιά, από τη Θάσο μέχρι την Κρήτη και τα Κύθηρα και την Αίγνα μέχρι τη Ρόδο και τη Λέσβο, ως πρώην τουρκικά. Και όπως υποστηρίζει περιήλθαν στην Ελληνική Δημοκρατία με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Όπως αναφέρει στο συνοδευτικό σχόλιο «Εξαιτίας της Συνθήκης της Λωζάνης, τα μπλε νησιά που φαίνονται παρακάτω δόθηκαν στην Ελλάδα… Μην ξεχνάτε πως κάποιοι χαρακτηρίζουν τη Λωζάνη νίκη…».

Η σαρκαστική αναφορά περί νίκης, ευθυγραμμίζεται φυσικά με τις δηλώσεις του φίλου του δημάρχου Ερντογάν που είχε ως στόχο τους Κεμαλικούς της Τουρκίας και φυσικά είναι παντελώς ανιστόρητη αφού παρά το τι μπορεί να νομίζει η Δήμαρχος της Άγκυρας. Βέβαια πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει δηλώσει πως ο εξόριστος ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν- που ο Ερντογάν κατηγορεί ως υποκινητή του πραξικοπήματος- έχει στη διάθεση του...τζίνι και μέσω αυτών καταφέρνει να «σκλαβώνει ανθρώπους»!

Αξίζει πάντως να εξεταστεί η προέλευση του χάρτη, καθώς δεξιά και στη μέση αυτού εμφανίζεται η επωνυμία «Estamos Travel» με έδρα το Κουσάντασι, που φυσικά είναι τουριστικό γραφείο στην Τουρκία

Όπως είναι γνωστό και επ ουδενί αμφισβητήσιμο από νοήμονες ανθρώπους αυταπόδεικτο με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 – με την οποία προσδιορίστηκαν και οριστικοποιήθηκαν τα σύνορα της σύγχρονης Τουρκίας- η γείτονα χώρα ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, πήρε τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία και την περιοχή της Σμύρνης. Αντίστοιχα παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών και παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Sponsored Post