«Θέλουμε ειρήνη»: Η επτάχρονη Μπάνα περιγράφει την ζωή σαν παιδί στο εμπόλεμο Χαλέπι μέσω Twitter

«Θέλουμε ειρήνη»: Η επτάχρονη Μπάνα περιγράφει την ζωή σαν παιδί στο εμπόλεμο Χαλέπι μέσω Twitter
Twitter

Η Μπανα αλ Αμπέντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο της, όταν αυτό καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και η ίδια, μαζί με την βοήθεια της μητέρας της, δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Twitter όπου περιγράφει τη ζωή της ως παιδί στην εμπόλεμη Συρία.

Το πρώτο tweet της Μπάνα ζητούσε την επιβολή ειρήνης. Η μικρή συχνά δημοσιεύει φωτογραφίες με τις οποίες απευθύνεται στον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν και τον πρόεδρο της χώρας της Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά και στιγμιότυπα από τις καθημερινές της ασχολίες.

Παρότι αναγκάστηκε να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο και πολλές φορές ο ύπνος της διακόπτεται από τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, η Μπάνα συνεχίζει να διαβάζει με την βοήθεια της μητέρας της που είναι Πανεπιστημιακός. Η Φατιμά, όπως ονομάζεται, συχνά ανεβάζει και η ίδια tweets, καθώς η επτάχρονη κόρη της δεν είναι ακόμα σε θέση να εκφραστεί πλήρως στα αγγλικά.

Η μικρή Μπάνα έχει αλλάξει πολύ λόγω του πολέμου. Στις φωτογραφίες της θα δει κανείς ότι κάτω από τα φωτεινά μάτια της έχουν σχηματιστεί μαύροι κύκλοι. «Τέσσερις ώρες ύπνου αποτελούν θαύμα κάτω από τις βόμβες. Θέλει να πάει έξω να παίξει και να πάει στο σχολείο, όμως δεν μπορεί να κάνει πολλά εκτός από το να κάθεται σπίτι και να ζωγραφίζει ή να παίζει με τα παιδιά της γειτονιάς», εξηγεί η μητέρα της.

«Είμαστε παιδιά. Είμαστε ζωή. Θέλουμε ο κόσμος να μας ακούσει», λέει η μικρή.

Δημοφιλή