ΔΙΕΘΝΕΣ
03/10/2016 17:44 EEST | Updated 03/10/2016 17:45 EEST

Γάλλος ΥΠΕΞ για την ληστεία με θύμα την Καρντάσιαν: «Αυτή η ληστεία είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης»

France's Foreign Minister Jean-Marc Ayrault adresses members of the media outside the Foreign and Commonwealth Office in central London, on September 29, 2016. / AFP / Daniel Leal-Olivas        (Photo credit should read DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty Images)
DANIEL LEAL-OLIVAS via Getty Images
France's Foreign Minister Jean-Marc Ayrault adresses members of the media outside the Foreign and Commonwealth Office in central London, on September 29, 2016. / AFP / Daniel Leal-Olivas (Photo credit should read DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Getty Images)

Αυτή η ληστεία «είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης» δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ληστείας στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γαλλία «πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο (στο θέμα της ασφάλειας) όμως εμείς θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση».

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ ατυχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά» «Έχουμε κινητοποιηθεί πλήρως για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών όπως επίσης όλων εκείνων που επισκέπτονται τη Γαλλία και ιδίως των τουριστών» έσπευσε να καθησυχάσει.

Η επίθεση αυτή στέλνει μια «πολύ επιζήμια (εικόνα) για τον προορισμό Γαλλία» ανακοίνωσε η Ένωση Ξενοδόχων (Umih) κι ενώ ο κλάδος έχει ήδη υποστεί απώλειες της τάξης του 11,4% στις διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο.

«Το Παρίσι και η Γαλλία δεν έχουν ανάγκη από κάτι τέτοιο και πιστεύω πως αυτό το πολύ βίαιο περιστατικό θα πλήξει είτε την υψηλή πελατεία αλλά επίσης τον τουρισμό γενικά» επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ουάτκινς, πρόεδρος του Coach Omnium που ειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

Από τον Ιανουάριο ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων στο Παρίσι κατέγραψε πτώση της τάξης του 20% και η δραστηριότητα των εστιατορίων μειώθηκε κατά 25%- 30% σύμφωνα με την ένωση Umih.

Από την πλευρά της σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται. Τόνισε ότι πρόκειται για μια «πολύ σπάνια ενέργεια, σε έναν ιδιωτικό χώρο» που «δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση» την ασφάλεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post