Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει διακομιδές ασθενών με μουλάρια, άλογα και μπουλντόζες

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει διακομιδές ασθενών με μουλάρια, άλογα και μπουλντόζες
Eurokinissi

Μια μεσαιωνική κατάσταση στον τομέα των διακομιδών ασθενών και τη λειτουργία του ΕΚΑΒ περιγράφει σε δελτίο Τύπου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ «οι διακομιδές στην Περιφέρεια εξαιτίας των σαράβαλων, ακινητοποιημένων λόγω βλαβών ασθενοφόρων και ελλείψεων πληρωμάτων ασθενοφόρων, γίνονται με μουλάρια, άλογα, αγροτικά οχήματα, ιδιωτικά οχήματα και εσχάτως με μπουλντόζες. Καθυστερούν οι διακομιδές με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές απώλειες ανθρώπινων ζωών».

«Το ΕΚΑΒ στην Αττική δίνει στην κίνηση 55-60 ασθενοφόρα πρωί – απόγευμα και 28-30 την νύχτα. Τα ασθενοφόρα είναι σαράβαλα καθότι έχουν διανύσει το κάθε ένα 900.000 χιλιόμετρα. Στο νομό Αττικής αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 100.000 κατοίκους ενώ στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (διεθνή πρότυπα) αντιστοιχεί 1 ασθενοφόρο ανά 30.000 κατοίκους. Στην περιφέρεια η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη. Το χειμώνα με την κακοκαιρία μόνο ο θεός μπορεί να βοηθήσει» προσθέτει.

Μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «Οι υπουργοί Υγείας δεν μπορούν να μοιράσουν «δύο γαϊδουριών άχυρα». Το «τρίο της συμφοράς» της δημόσιας υγείας (Τσίπρας, Ξανθός, Πολάκης) εγκαινιάζει νέα ασθενοφόρα με «ταρατατζούμ» προκειμένου να γίνουν αντιληπτά σε όλους τους κατοίκους (Κοζάνη, Ιωάννινα). Όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας χορεύουν τα ποντίκια (στο κτίριο αχούρι της Κοζάνης) και τα ασθενοφόρα μένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών και ελλείψεων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων».

«Η Διοίκηση του ΕΚΑΒ είναι νευραλγική για να μένει στα χέρια των ανικάνων. Ότι πιάσουν στο χέρι τους το καταστρέφουν!!! Προχειρότητα στο μεγαλείο τους. Τι κάνουν; Παίρνουν καινούρια ασθενοφόρα από απομακρυσμένα, ορεινά Κέντρα Υγείας που ακόμη και τα καινούργια δεν έχουν χρήματα να τα συντηρήσουν (service, καύσιμα), τα αντικαθιστούν με παλιά, χωρίς όμως να προβλέψουν χρήματα συντήρησης. Ως εκ τούτω μένουν ακινητοποιημένα από βλάβες και οξύνεται το πρόβλημα αντί να λύνεται (π.χ. Κ.Υ. Ν. Μαγνησίας). Πεθαίνουν οι άνθρωποι και «τρία πουλάκια κάθονται» από τη μεριά της κυβέρνησης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με τα ασθενοφόρα ενώ παραθέτει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε χωριό της Ευρυτανίας:

«Μέσα Σεπτέμβρη 2016 από το χωριό Κέδρα Ευρυτανίας. Γυναίκα με σοβαρό πρόβλημα υγείας, διεκομίσθη στην αρχή με ιδιωτικό αυτοκίνητο, συνέχισε μέσα στον κουβά μπουλντόζας (κλειστός ο δρόμος στο χωριό Περδικάκι) και μετά από οδύσσεια 10 ωρών έφθασε στο Κ.Υ. Χαλκιοπούλου. Τόσο σύγχρονα. Τόσο γρήγορα.

Ήταν τυχερή και έζησε!!! ».

«Που είναι η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια!!! Σε άλλες περιπτώσεις οι διακομιδές γίνονται με μουλάρια!!! Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν τακτικά σε όλες τις απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας. Να τους χαιρόμαστε» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δημοφιλή