Ειδησεις

Μητσοτάκης: «Δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή»

Sooc

Με φόντο και την πρόσφατη δημοσκόπηση της «Αυγής», που καταγράφει μια παγιωμένη διαφορά υπέρ της ΝΔ και την πλήρη απογοήτευση των πολιτών για την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί από τη μια να κινητοποιήσει όλο το δυναμικό των στελεχών του και από την άλλη, να βάλει οριστικό φρένο στα οποία φαινόμενα εσωστρέφειας στο κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η νέα συνάντηση του προέδρου της ΝΔ με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Τήνο, με τους δυο άνδρες να στέλνουν ακόμα ένα ισχυρό μήνυμα τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματος, έστω και αν οι δυο πλευρές εξηγούσαν ότι επρόκειτο για ένα γεύμα με κοινούς γνωστούς

στο πλαίσιο μιας κοινωνικής εκδήλωσης και τη συζήτηση να είναι χαλαρή και χωρίς...πολιτικές προεκτάσεις.

Η επιχείρηση συσπείρωσης και συστράτευσης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο όπου οι τέσσερις τελευταία αρχηγοί της ΝΔ θα βρεθούν ξανά όλοι μαζί στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια των γραφείων του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα από τα ήδη υπάρχοντα και ενεργά στελέχη της ΝΔ επιχειρεί να φέρει κοντά του ή να ενεργοποιήσει και άλλα πρόσωπα που είτε επιθυμούν να έχουν ρόλο στα κομματικά πράγματα ή να βάλουν υποθήκη για το μέλλον.

Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και ίση πρωτοβουλία του για τη δημιουργία ενός μητρώου στελεχών, μέσα από το οποίο θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν τα μελλοντικά στελέχη της ΝΔ τα οποία θα αποτελέσουν μια σημαντική δεξαμενή για την στελέχωση είτε κομματικών θέσεων, είτε ακόμα και την συμπλήρωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων και κατ´ επέκταση των κυβερνητικών θέσεων.

Μητρώο πολιτικών στελεχών

Το άνοιγμα του κόμματος σε νέους ανθρώπους και τη δημιουργία μητρώου πολτικών στελεχών παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για το μητρώο θα είναι δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος στις επόμενες εκλογές, καθώς «δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή». Όπως υποστήριξε, η ΝΔ θα αυξήσει τη δύναμή της και αυτό δίνει μεγάλο περιθώριο ανανέωσης. Αναφερόμενος στο ηλικιακό κριτήριο διευκρίνισε: «Δεν πιστεύω σε αυστηρά όρια ηλικίας, ούτε πιστεύω ότι η ανανώση έχει αποκλειστικά ηλικιακά χαρακτηριστικά. Έχει και ηλικιακά κριτήρια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο υποψήφιος να είναι νέος στις ιδέες, να έχει επιστημονική επάρκεια και να έχει το ήθος που απαιτείται και αυτό είναι απαράβατος όρος συμμετοχής στα κοινά».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος δημιουργίας μητρώου στελεχών, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Το μεγάλο ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως κόμμα είναι πώς κάνουμε πράξη την Ανανέωση και την Αξιοκρατία».

Δίνοντας το πολιτικό πλαίσιο της δημιουργίας του μητρώου στελεχών τόνισε: «Πιστεύουμε ότι ο βασικός πολιτικός εκφραστής της πλατιάς μεταρρυθμιστικής συμμαχίας μπορεί να είναι μόνο η ΝΔ. Σύντομα θα έχουμε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Σήμερα παρουσιάζουμε με ποιους θα τα κάνουμε όλα αυτά».

Εξηγώντας το σκεπτικό του, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Οι πολίτες αντιμετωπίζουν τα κόμματα με πολύ μεγάλη καχυποψία. Θεωρούν τα κόμματα ως κλειστά συστήματα. Τι μας λένε οι πολίτες: "Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη ΝΔ, δεν υπάρχουν νέα πρόσωπα, μήπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μένει σε ισορροπίες μέσα στο κόμμα και δεν φέρνει καινούργιες δυνάμεις, πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε;". Όταν εκλέχτηκα είχα δεσμευτεί σε μία μεγάλη ανανέωση, όχι μόνο σε ιδέες, αλλά και σε πρόσωπα. Είχα χρησιμοποιήσει τη φράση ότι η ΝΔ είναι ένα "μαγαζί γωνία" δίχως εμπόρευα και εννούσα, τόσο τις ιδέες, όσο και τα πρόσωπα. Αυτήν τη δέσμευση για ανανέωση οφείλω να την κάνω πράξη».

«Τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα: Όσον αφορά την τεχνοκρατική υποστήριξη του προγράμματός μας έχουμε λάβει πάνω από 1.000 βιογραφικά και 35 ομάδες εργασίας επεξεργάζονται πολιτικές θέσεις και τις θέτουν στην κρίση των οργάνων. Ταυτόχρονα, κάναμε και ένα τολμηρό άνοιγμα για τη χρηματοδότηση του κόμματος. Πάνω από 13.000 μέλη και φίλοι έχουν συμβάλλει για να στηρίξουν τη ΝΔ. Το κόμμα έχει πάνω από 400.000 μέλη. Αν το ένα τέταρτο είχαν τη διάθεση να προσφέρουν 20 ευρώ το χρόνο, θα συγκεντρώναμε ένα ποσό ενός εκατομμυρίου τον χρόνο για να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες μας και να απελευθερώσουμε την κρατική επιχορήγηση για την πληρωμή των χρεών μας. Έχουμε ενεργοποιήσει ομάδες εθελοντών», πρόσθεσε.

Ακολούθως, παρουσίασε τη δημιουργία του μητρώου πολιτικών στελεχών, λέγοντας: «Ενεργοποιούμε καινούργια πρόσωπα, δημιουργούμε μία νέα γενιά στελεχών, δημιουργούμε περισσότερες φωνές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα, τα μέλη του μητρώου είναι δυνάμει υποψήφιοι για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

«Θέλουμε να ανοίξουμε το κόμμα σε πρόσωπα που δεν γνωρίζουμε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε: «Τους βουλευτές και τα στελέχη τα ξέρουμε, θέλουμε αξιόλογους ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που να θέλουν να ενεργοποιηθούν πολιτικά. Επιμένω σε αυτήν τη διαπίστωση, ότι τα κόμματα σήμερα δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες».

Στη συνέχεια, η κ. Ρεβέκα Πιτσίκα, σύμβουλος του προέδρου του κόμματος σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, παρουσίασε τη διαδικασία, με την οποία το κόμμα θα απευθυνθεί, κάνοντας χρήση των σύγχρονων μέσων του διαδικτύου, στους υποψηφίους για την εγγραφή στο μητρώο πολιτικών στελεχών. Εντός των προσεχών ημερών θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και μαζί και το βιογραφικό τους.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν για προσωπική συνέντευξη. Όσοι εγκριθούν θα ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης και θα συμμετέχουν στην παραγωγή έργου μέσω των γραμματειών και των τομέων.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Popular in the Community