ΕΙΔΗΣΕΙΣ
03/10/2016 07:32 EEST | Updated 03/10/2016 08:17 EEST

Αιχμές Ιερώνυμου κατά τον αγιασμό: «Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε»

eurokinissi

Παρουσία του πρωθυπουργού, των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων και των βουλευτών, πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου της ΙΖ' Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

«Ευχόμαστε και σε εσάς και σε εμάς καλή δύναμη, πολλή φρόνηση και σύνεση σε ό,τι λέμε και ότι κάνουμε» είπε ο αρχιεπίσκοπος, μόλις ολοκλήρωσε την τελετή αγιασμού, ενώ δεν πλησίασε τα κοινοβουλευτικά έδρανα αλλά έρανε τους βουλευτές από τη θέση όπου βρισκόταν μαζί με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Κατά την αποχώρηση της Ιεράς Συνόδου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτησε δια χειραψίας σχεδόν όλους τους Ιεράρχες ενώ με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε και μια ολιγόλεπτη συνομιλία. Τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεραρχίας είχε συνοδεύει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο Α' αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης.

Από πολύ νωρίς όλες οι πτέρυγες της Βουλής είχαν κατακλυστεί από τους βουλευτές. Στα πρώτα υπουργικά έδρανα, και δίπλα από τον πρωθυπουργό κάθισαν κατά σειρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός 'Αμυνας Πάνος Καμένος, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Λιγότερες πικρίες, σύνεση και όχι βιαστικά βήματα ήταν οι προτροπές του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση όταν τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση πριν από τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Β' Συνόδου.

«Τα σπίτια μας καίγονται και εμείς τραγουδάμε. Το καράβι βουλιάζει και βουλιάζει για όλους μας. Υπάρχει μεγάλη αγωνία στον κόσμο. Ήμουν στη Νέα Ιωνία και ο κόσμος με ρωτούσε τι γίνεται» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος.

«Είμαστε όλοι στο ίδιο κλαρί. Συναποτελούμε ένα δέντρο με βαθιές ρίζες. Είμαστε έκθετοι στις διεθνείς συγκυρίες. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να ζήσουνε με λιγότερες προσδοκίες» απάντησε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής.