Αυστραλία: Με παπούτσι έδειραν ιμάμη γιατί τάχθηκε υπέρ της κατανάλωσης αλκοόλ και κατά της μαντίλας

Αυστραλία: Με παπούτσι έδειραν ιμάμη γιατί τάχθηκε υπέρ της κατανάλωσης αλκοόλ και κατά της μαντίλας

Έβγαλε το παπούτσι του και άρχισε να δέρνει τον ιμάμη και μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση καθώς βρίσκονταν στο πλατό τηλεοπτικού στούντιο.

Ο αμφιλεγόμενος μετριοπαθής ιμάμης Μοσταφά Ρασίντ ήταν καλεσμένος σε μια τηλεοπτική εκπομπή στο Σίδνεϊ, στην Αυστραλία προκειμένου να αναλύσει για το εάν οι μουσουλμάνες γυναίκες θα πρέπει ή όχι να φοράνε μαντήλα.

Φυσικά υποστήριξε ότι είχε πει και στο παρελθόν. Δηλαδή ότι οι γυναίκες δεν είναι υποχρεωμένες να φοράνε μαντήλα ή και φερετζέ , ενώ έχει υποστηρίξει πως δεν είναι απαγορευμένη η κατανάλωση αλκοόλ για τους μουσουλμάνους. Πράγματα ανήκουστα που σε ορισμένα μέρη του κόσμου η εφαρμογή των ανωτέρω μπορεί να επιφέρει και την ποινή του θανάτου.

Όμως στην Αυστραλία οι δημόσιες τοποθετήσεις γι' αυτά τα ζητήματα μπορεί να προκαλούν αντιδράσεις, ωστόσο αυτές περιορίζονται στα όρια που ορίζει το κοσμικό κράτος.

Αυτό ήταν που δεν είχε καταλάβει ο έτερος μουσουλμάνος συνομιλητής στο στούντιο, ο Αιγύπτιος δικηγόρος Ναχίμπ αλ Γουάχς.

Η συζήτηση άρχισε να ξεφεύγει με τους δύο να εμπλέκονται σε μια σκληρή λογομαχία με βαρείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Όταν τα επιχειρήματα στέρεψαν, ο δικηγόρος κατέφυγε σε άλλα μέσα πειθούς. Έβγαλε το παπούτσι του (μεγάλη προσβολή για έναν μουσουλμάνο να του πετάξει κάποιος ένα παπούτσι) και άρχισε να κυνηγά γύρω από το τραπέζι τον ιμάμη για να τον χτυπήσει. Ο ιμάμης αντεπιτέθηκε και χρειάσθηκε η επέμβαση διαφόρων μελών της ομάδας παραγωγής για να τους χωρίσουν. Τελικά ο Ρασίντ κατάφερε να διαφύγει, ένας εργαζόμενος τραυματίσθηκε ελαφρά και ο δικηγόρος έμεινε με τη δημόσια ντροπή.

Όπως έγινε γνωστό ο Ρασίντ αφίχθη στην Αυστραλία το 2013 και έχει προκαλέσει την οργή αρκετών μουσουλμάνων με τις απόψεις του. Το 2014 εξέδωσε φατβά με την οποία καταδίκαζε τη χρήση του υφάσματος εκείνου με το οποίο καλύπτουν οι γυναίκες το πρόσωπο τους λέγοντας πως το Κοράνι δεν το επιβάλει σε κανέναν. Ακόμη ο κ. Ρασίντ, ο οποίος είναι και καθηγητής της Σαρίας, εξόργισε ακόμη περισσότερο όταν είπε πως η κατανάλωση αλκοόλ δεν απαγορεύεται αφού δεν το λέει πουθενά μέσα στο Κοράνι. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι οι ιερές διδασκαλίες απαγορεύουν σε κάποιον να μεθύσει, αλλά δεν τίθεται ζήτημα να πιει κάποιος ένα ποτηράκι.

Δημοφιλή