Επιμένει ο Μητσοτάκης: Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν
Sooc

Την «επείγουσα» ανάγκη να διεξαχθούν νέες εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια του εορτασμού της 42ης επετείου από την υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης της Παράταξης και των εγκαινίων των νέων γραφείων στο Μοσχάτο.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το όραμά του για μια ενωμένη Ελλάδα καθόλη την διάρκεια της ομιλίας του, ενώ τόνισε πως είναι «ιδιαιτέρως σημαντική» η παρουσία τριών τέως προέδρων της ΝΔ, του Κώστα Καραμανλή, του Αντώνη Σαμαρά και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Όταν ο Κ. Καραμανλής έγραφε την ιδρυτική διακήρυξη είχε κατά νου το σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Ελλάδα. Τα λόγια του είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρα. Η φλόγα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει δυνατή», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι το νέο «στρατηγείο» του κόμματος βρίσκεται σε «μια περιοχή που συμβολίζει πολλά, τους ανθρώπους της παραγωγής και του μόχθου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η παράταξη είναι το μόνο κόμμα που δικαιούται να λέει ότι έχει βαθιές ρίζες, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που «έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες» και είχαν καθοδηγική πορεία.

«Παρά τα όποια λάθη μας κρατήσαμε κάποιες αρχές», τόνισε, αναφερόμενος στην «αποφυγή του λαϊκισμού και την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της προσωπικής προκοπής», ασκώντας στην συνέχεια οξεία κριτική στην κυβέρνηση.

«Ποτέ στα 42 χρόνια της μεταπολίτευσης δεν χτυπήθηκαν ποτέ αυτές οι αξίες και οι αρχές. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με κάθε ευκαιρία και με κάθε πρόσχημα διχάζει τον ελληνικό λαό», είπε, κάνοντας μεταξύ άλλων αναφορά στην σύγκρουση με την Εκκλησία της Ελλάδος και στην παράκαμψη του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

«Η θεσμική, οικονομική και κοινωνική κατρακύλα της χώρας δημιουργεί κινδύνους», είπε, κάνοντας αναφορά στην Συνθήκη της Λωζάνης που έχει και γεωπολιτικές προεκτάσεις.

«Για πρώτη φορά εγείρεται με τέτοια ένταση μάλιστα ζήτημα ισχύος της Συνθήκης της Λωζάνης. Ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη συγκυρία να πρέπει να διαχειρισθεί ένα τόσο ασταθή και απειλητικό διεθνή περίγυρο μια τόσο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της χώρας μας έχει δυστυχώς και γεωπολιτικές προεκτάσεις».

«Η πατρίδα μας προχωρά σκυφτή και αυτό δεν της ταιριάζει. Κάποιοι θα σπεύσουν να με κατηγορήσουν ότι κινδυνολογώ, αντίθετα οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι τόσοι που δεν μπορώ να πω πολλά. Κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία άλλο τόσο πιο απομονωμένη γίνεται η Ελλάδα. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η ξέφρενη πορεία προς τον κατήφορο. Μέχρι και η Αυγή δημοσίευσε δημοσκόπηση που έδειχνε ότι 9 στους 10 Έλληνες είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση», δήλωσε.

«Εμείς απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό με τη Συμφωνία Αλήθειας. Μια συντεταγμένη στρατηγική, έναν μελετημένο και συνεκτικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση με επίκεντρό του τις νέες δουλειές. Είχα την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να παρουσιάσω τα βασικά του σημεία»:

  • Λιγότεροι φόροι – λιγότερες δαπάνες.
  • Τολμηρές μεταρρυθμίσεις για την άρση των εμποδίων της ανάπτυξης.
  • Ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.
  • Προσέλκυση επενδύσεων.
  • Αύξηση της ρευστότητας.
  • Διευκόλυνση της λειτουργίας της αγοράς.

Αναφερόμενος στην οικονομία της χώρας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι πλέον δεν έχουμε το «κίνημα δεν πληρώνω» που στήριζε ο κ. Τσίπρας, αλλά το «κίνημα δεν έχω να πληρώσω», το οποίο δημιούργησε ο κ. Τσίπρας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέκρινε με δριμύτητα τις πολιτικές της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επανέλαβε με έμφαση το αίτημα για άμεσες εκλογές τονίζοντας ότι «μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν». Ανέφερε συγκεκριμένα: «Το τρίτο και αχρείαστο Μνημόνιο λήγει το καλοκαίρι του 2018. Ήδη, παρήλθαν 14 από τους 36 μνημονιακούς μήνες και ακόμη δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιούνται. Η κυβερνητική διγλωσσία μεταδίδει αντικρουόμενα μηνύματα, παρατείνοντας την ύφεση. Με τους ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, το Πρόγραμμα δεν βγαίνει. Και ταυτόχρονα, κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα. Είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός. Διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η κυβερνητική αποτυχία επιτείνει τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Η αποτυχημένη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα αποθρασύνεται και γίνεται πιο επικίνδυνη. Αγκαλιασμένοι από τη μια μεριά με τη νέα διαπλοκή που δημιούργησαν και από την άλλη με τον Ρουβίκωνα, καταλύουν ανενδοίαστα τις βασικές αξίες του πολιτεύματός μας και υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία. Πρέπει να φύγουν το συντομότερο. Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Για αυτό, σας καλώ όλες και όλους. Και μαζί με εσάς, όλες και όλους τους Έλληνες πολίτες σε έναν συνεχή αγώνα για την ενδυνάμωση του μεταρρυθμιστικού μετώπου στη χώρα μας».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι πολίτες εναποθέτουν τις προσδοκίες τους στη Νέα Δημοκρατία. Και πρόσθεσε: «Τα μάτια και οι προσδοκίες των πολιτών είναι στραμμένα πάνω μας.

Το πρόγραμμά μας είναι αναλυτικό και μετρημένο. Οδηγεί σε 4% ετήσια ανάπτυξη και 120.000 καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας το χρόνο για μια πενταετία. Αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας σήμερα. Αν μπορούσαμε να θέσουμε το πρόγραμμά μας αμέσως σε εφαρμογή, οι πολίτες θα έβλεπαν σύντομα τη διαφορά στην τσέπη τους. Θα ένοιωθαν το “κάθε φέτος και καλύτερα”. Θα έπαυαν να είναι κυνηγημένοι από το ίδιο τους το Κράτος. Θα ένοιωθαν το Κράτος συμπαραστάτη στα προβλήματά τους. Αρωγό στις αγωνίες τους. Στήριγμα τις προσπάθειές τους. Όχι τιμωρό, όχι εχθρό, όχι αντίπαλο σε κάθε σχέδιο, σε κάθε βήμα, σε κάθε όνειρο».

...και το σχόλιο του Μαξίμου

«Ο κ. Μητσοτάκης αδυνατεί να κρύψει το άγχος του: Το άγχος που του προκαλούν τα στοιχεία και οι προβλέψεις – ακόμα και σημερινές – για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Το άγχος του για το σταδιακό ξεσκέπασμα της διαπλοκής, που λεηλάτησε τις προηγούμενες δεκαετίες τον τόπο. Το άγχος του για την επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Γι` αυτό προσπαθεί να ανακόψει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. Δυστυχώς γι` αυτόν, δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να εκφωνεί ομιλίες όπως η σημερινή» αναφέρει το Μαξίμου. Και συνεχίζει: «Θα του προτείναμε πάντως να μετριάσει τις αναφορές του «στους τίμιους και εργατικούς Έλληνες», γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να θυμίζει στην κοινή γνώμη τα Panama Papers, αλλά και τα θαλασσοδάνεια του κόμματός του και του «Κήρυκα Χανίων». Θα του προτείναμε επίσης να μην παριστάνει τον χθεσινό, όταν μιλάει για συντάξεις και καταστολή. Υπήρξε μέλος μιας κυβέρνησης που περιέκοψε έντεκα φορές τις συντάξεις και κατέφυγε σε ένα μαζικό, συστηματικό και διαρκές όργιο καταστολής εναντίον πολιτών, προκαλώντας τις αντιδράσεις ακόμα και της Διεθνούς Αμνηστίας. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπροστά του μακρό χρόνο παραμονής στην αντιπολίτευση. Καλά θα κάνει να το συνειδητοποιήσει».

Και η ανταπάντηση της ΝΔ

«Οι αρχισυντάκτες του Μαξίμου βρίσκονται ακόμα σε παραζάλη από την προχθεσινή δημοσκόπηση της Αυγής!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ δίνοντας απάντηση στην κυβέρνηση. «Τους αποστέλλουμε την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ. να την διαβάσουν προσεκτικά για να καταλάβουν πως θα βγει η χώρα απο το σημερινό αδιέξοδο που οι ίδιοι την οδήγησαν», προσθέτει η Πειραιώς.

Δημοφιλή