7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί στην δουλειά (άμεσα)

7 τρόποι για να γίνετε πιο παραγωγικοί στην δουλειά (άμεσα)
Natural Rough Wooden Desk and Man Working on Computer Top View Smart Casual Clothing Typing on Keyboard with Productivity Chart on Screen Smart Phone and Cup of Coffee aside
AlexBrylov via Getty Images
Natural Rough Wooden Desk and Man Working on Computer Top View Smart Casual Clothing Typing on Keyboard with Productivity Chart on Screen Smart Phone and Cup of Coffee aside

Είναι μερικές μέρες στην δουλειά που όλα κυλάνε άψογα και νιώθετε γεμάτοι ενέργεια. Άλλες φορές, όμως, η λέξη παραγωγικότητα απέχει πολύ από την πραγματικότητα την οποία βιώνετε.

Ευτυχώς, υπάρχει η λύση για να αντιμετωπίσετε την βαρεμάρα της δουλειάς και να κάνετε ακόμα και την πιο δύσκολη μέρα, σε παραγωγική, αρκεί να ακολουθήστε τις παρακάτω 7 συμβουλές.

1. Κάντε μία λίστα με τις υποχρεώσεις σας, αλλά κάντε την σωστά

Μία λίστα με τις υποχρεώσεις που έχετε είναι το πρώτο λογικό βήμα για μία παραγωγική ημέρα στην δουλειά, αλλά το να γίνει σωστά δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να γεμίζετε πολύ τη λίστα σας με υποχρεώσεις που μπορεί να σας πάρουν πάρα πολύ χρόνο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να τις «σπάτε» σε μικρότερα βήματα, τα οποία μπορείτε πραγματικά να ολοκληρώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα σβήνετε πιο εύκολα τις υποχρεώσεις από τη λίστα σας και όλοι γνωρίζουμε πόσο ικανοποίηση προσφέρει αυτό.

2. Φάτε ένα (υγιεινό) σνακ

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2015 και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Health Psychology διαπίστωσε ότι οι νέοι ενήλικες που έτρωγαν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν αυξημένα επίπεδα παραγωγικότητας, περιέργειας και καλύτερη ζωή.

3. Δημιουργήστε έναν μίνιμαλ χώρο εργασίας

Έρευνα που έγινε το 2013 διαπίστωσε ότι ένα γραφείο το οποίο είναι ακατάστατο ενισχύει τη δημιουργική σκέψη, αλλά αυτό το χάος μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητά σας. Σια την ακρίβεια, έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στο Journal of Neuroscience διαπίστωσε ότι αν έχετε πολλά ερεθίσματα στο οπτικό σας πεδίο, αυτά θα επηρεάζουν την προσοχή σας. Καθαρίστε, λοιπόν, το γραφείο σας ώστε να έχετε όσο λιγότερα πράγματα είναι δυνατόν και μειώστε τους περισπασμούς!

4. Καφές και πάλι καφές

Ή τσάι, αν αυτό προτιμάτε. Η καφεΐνη δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση τις ανάγκες σας για ύπνο αλλά είναι μία καλή πηγή ενέργειας που θα βοηθήσει την παραγωγικότητά σας. Ανάλυση που έγινε το 2010 διαπίστωση ότι η ρυθμισμένη κατανάλωση καφεΐνης αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης, καθώς και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

5. Κάντε ένα διάλειμμα

Νιώθετε ότι πρέπει να είστε συνέχεια «καρφωμένοι» στην καρέκλα σας; Πολλές φορές ένα διάλειμμα χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει η δουλειά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι εργαζόμενοι που είναι πιο παραγωγικοί κάνουν διαλείμματα και συγκεκριμένα διαλείμματα διάρκειας 17 λεπτών.

6. Πάρτε έναν υπνάκο

Στην Ελλάδα απέχουμε ακόμα από αυτό, αλλά στο εξωτερικό πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει δωμάτια που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να κάνουν τη σιέστα τους, αφού αυτή θα τους βοηθήσει να αυξήσουν τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά τους.

7. Σηκωθείτε και μιλήστε στους συναδέλφους σας

Μία από τις χαρές του να εργάζεται κανείς με κόσμο και όχι μόνος στο σπίτι είναι ότι μπορεί να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους καθημερινά. Εάν είστε από τους τυχερούς που έχετε συναδέλφους που σέβεστε και εκτιμάτε, μην αφήσετε την ευκαιρία να μιλήσετε μαζί τους και να πάει χαμένη.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.