Άνδρες, μέλη της «ΝοFap», απέχουν ακόμη και για χρόνια από τον αυνανισμό και περιγράφουν την εμπειρία τους

Mid adult man holding red wineglass while sitting on sofa at home
Mid adult man holding red wineglass while sitting on sofa at home

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι θα μπορούσε να σας συμβεί εάν σταματούσατε να αυνανίζεστε για 700 ημέρες, δηλαδή για περίπου δύο χρόνια;

Την απάντηση για εσάς που ίσως να μην θέλετε να το δοκιμάσετε, φαίνεται να έχουν τα 200.000 μέλη της on line κοινότητας «ΝοFap» που έχουν αρνηθεί την αυτο-ικανοποίηση. Όχι για πάντα. Αλλά για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αρκετοί, όπως φαίνεται και στις αναρτήσεις τους στο Reddit επιλέγουν να μην παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό και να μην αυνανίζονται καθώς βλέπουν αυτή την «νηστεία» ως τρόπο για να κάνουν μια «επανεκκίνηση» ή ως έναν τρόπο για να δοκιμάσουν τον αυτο - έλεγχο τους. Άλλοι πάλι, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον εθισμό τους στο πορνό που τους έχει καταστήσει ανίκανους να απολαύσουν το σεξ στην «αληθινή ζωή».

Ένα από τα μέλη της κοινότητας λοιπόν, με το ψευδώνυμο Brohit, σε σχόλιό του στο Reddit αναφέρει πως εγκατέλειψε τον αυνανισμό για περίπου δύο χρόνια και ένιωσε πως το μυαλό του ήταν πιο «καθαρό» ενώ αισθανόταν ήρεμος και γαλήνιος πιο συχνά από πριν.

Όπως είπε, αισθάνθηκε πως είχε αποκτήσει «υπερδυνάμεις» μεταξύ των οποίων αυξημένη αυτοπεποίθηση, αυξημένη δυνατότητα να εστιάζει ενώ είχε περισσότερη ενέργεια.

Αλλά πρόσθεσε: «Πως ξέρουμε όμως ότι αυτές οι υπερδυνάμεις δεν είναι φυσιολογικές ανθρώπινες τάσεις;» και επιχειρηματολογεί πως η «διαρκής απωθέωση του σεξ...θολώνει την οπτική μας». Βέβαια «τώρα μπορούμε να σκεφτούμε μόνο το σεξ και πως θα ήταν εάν κοιμόμασταν με γυναίκες με τέλεια κορμιά».

Συμπληρώνει πως η δέσμευσή του στην αποχή τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει πως έχει και άλλους εθισμούς και εμμονές, που αν και δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρές έχουν πλήξει την αυτοπεποίθησή του. Κάποιοι από αυτούς τους εθισμούς ήταν να στέλνει διαρκώς μηνύματα σε γυναίκες, να μπαίνει σε site για ραντεβού και να αναζητά «ανούσιο σεξ».

Και στη συνέχεια θέτει ο ίδιος το ερώτημα: «Πώς είναι όλα αυτά διαφορετικά από τον αυνανισμό;».

Απαντώντας επίσης σε όσους πιστεύουν πως δεν μπορεί να υπάρχει εθισμός στο πορνό γράφει: «Τουλάχιστον τώρα μπορώ να αισθανθώ καλύτερα για το γεγονός ότι μπορώ να ελέγξω την επιθυμία μου να αυνανιστώ και άρα έχω "χτίσει" μια αρκετά ισχυρή θέληση να κατανικήσω έναν εθισμό που οι άνθρωποι, ως τυφλοί, νομίζουν πως δεν συνιστά εθισμό...Συνεχίζω να έχω τις ίδιες ορμές που είχα και πριν από 700 μέρες αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι πως τώρα είμαι πιο δυνατός...Η ευτυχία και η ικανοποίηση πηγάζει από μέσα μας. Απλά αφήστε το κενό να υπάρχει. Μην προσπαθείτε να το γεμίσετε με τίποτα. Αυτό το κενό μέσα μας είναι που μας κάνει ανθρώπους....Να έχετε πίστη. Πίστη στον εαυτό σας. Μείνετε δυνατοί».

Η ανάρτησή του είχε αρκετά σχόλια...

Πηγή: Independent