Μυστηριώδεις γυναίκες με πέπλα σκοτώνουν μαχητές του ISIS στο Ιράκ

Μυστηριώδεις γυναίκες με πέπλα σκοτώνουν μαχητές του ISIS στο Ιράκ
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Nacho Doce / Reuters

Δύο μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν από μια γυναίκα που φορούσε πέπλα στην πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ, μετέδωσε ο ιρακινός τηλεοπτικός σταθμός Al Sumaria τη Δευτέρα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε ότι μια γυναίκα που ήταν τυλιγμένη σε πέπλο τράβηξε όπλο και σκότωσε δύο τζιχαντιστές το πρωί της Δευτέρας κοντά σε σημείο ελέγχου στη Μοσούλη. Παράλληλα, σημειώθηκε ότι δεν επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

«Είναι το τρίτο του είδους του στην πόλη της Μοσούλης αυτόν τον μήνα. Αυτό το φαινόμενο έχει προκαλέσει προβληματισμούς στο ISIS τις τελευταίες εβδομάδες» μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Υπενθυμίζεται πως το ISIS (Ισλαμικό Κράτος/ Daesh) έχει γίνει γνωστό, μεταξύ άλλων, και για τις κτηνωδίες σε βάρος γυναικών, με συστηματικούς βιασμούς, αποκεφαλισμούς και λιθοβολισμούς. Ειδικά κάποιες εθνότητες, όπως οι Γεζίντι, έχουν στοχευθεί με ιδιαίτερη αγριότητα, με τις γυναίκες να πωλούνται ως σκλάβες του σεξ.

Την προηγούμενη εβδομάδα άλλη μια γυναίκα με πέπλα σκότωσε δύο τζιχαντιστές στην επαρχία Σαλαχουντίν. Μετά το περιστατικό, η οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωσε, προειδοποιώντας τους μαχητές της για τον κίνδυνο.

Δημοφιλή