«Για κανένα γ---μένο λόγο»: O Anthony Bourdain μιλά για το αν θα καλέσει τον Trump στην εκπομπή του

Chef Anthony Bourdain poses at the 2015 Creative Arts Emmy Awards in Los Angeles, California September 12, 2015. REUTERS/Danny Moloshok
Chef Anthony Bourdain poses at the 2015 Creative Arts Emmy Awards in Los Angeles, California September 12, 2015. REUTERS/Danny Moloshok

Πριν από λίγες ημέρες, ο Anthony Bourdain έδωσε μια συνέντευξη στο γνωστό site The Wrap, με αφορμή τη φετινή πρεμιέρα της εκπομπής του «Parts Unknown». Στη συνέντευξη αυτή μίλησε για αρκετά θέματα, από την πολιτική κατάσταση στη χώρα του μέχρι το μεγαλύτερό του όνειρο (να κάνει μια εκπομπή μαζί με τον Keith Richards), κυρίως όμως, ξεκαθάρισε μια για πάντα τη θέση του σχετικά με το αν σκοπεύει να καλέσει τον Donald Trump στο show του, όπως έκανε με τον Πρόεδρο Obama. «Absolutely f---ing not», ήταν τα ακριβή του λόγια.

«Είμαι Νεοϋορκέζος για το περισσότερο κομμάτι της ζωής μου και, ευτυχώς ή δυστυχώς, ο κ. Trump είναι Νεοϋορκέζος», εξηγεί ο Bourdain στο The Wrap. «Τον ξέρουμε καλά εδώ. Έχουμε δει πώς κάνει τις δουλειές του και τον έχουμε δει να λέει πράγματα και έπειτα έχουμε δει αν έκανε αυτά τα πράγματα ή όχι. Έχουμε δει πως μεταχειρίζεται τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται. Σας δίνω την ίδια απάντηση που θα έδινα πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν απλά ένας αηδιαστικός τύπος».

Όταν η κουβέντα πήγε στη Hillary Clinton, ο διάσημος σεφ και παρουσιαστής είναι εξίσου ειλικρινής και απόλυτος, αν και πιο συγκαταβατικός. «Ειλικρινά, δεν είναι αυτή η δουλειά μου. Ο Obama σχεδόν ήρθε σε εμάς, δεν επικοινωνήσαμε εμείς με τον Λευκό Οίκο. Δεν νομίζω πως είναι κάτι που ανυπομονώ να κάνω ξανά. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που το έκανα εκείνη τη φορά αλλά ήταν μια έκτακτη εμφάνιση», σχολιάζει.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε επίσης για τον τρόπο που τον επηρεάζουν τα δεκάδες ταξίδια που κάνει κάθε χρόνο και, αν οι διαφορετικοί πολιτισμοί με τους οποίους έρχεται σε επαφή τον κάνουν να βλέπει διαφορετικά τα τωρινά προβλήματα της Αμερικής. «Κοίτα, όταν ταξιδεύεις τόσο πολύ όπως εγώ, το να αποκτήσεις την ικανότητα να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να συμπάσχεις με ανθρώπους που δε μοιάζετε καθόλου, είναι αναπόφευκτο», λέει ο Bourdain. «Για την ακρίβεια, ακόμη και στην Ευρώπη έχω δει κάθε είδους λευκό εθνικισμό και άκρα δεξιά. Αρκετά αντί-μεταναστευτικά αισθήματα, πολύ φόβο και ακατάσχετη οργή, αλλά ποτέ, σε όλη μου τη ζωή, δεν έχω δει το είδος του εθνικού δημόσιου διαλόγου που κάνουμε τώρα. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μου. Πριν από οκτώ χρόνια, αν ένας υποψήφιος μεγάλου κόμματος υποστηριζόταν από το Αμερικανικό Ναζιστικό Κόμμα και το Άριο Έθνος, οι περισσότεροι από εμάς θα αισθανόμασταν υποχρεωμένοι να το καταγγείλουμε. Σήμερα, αυτό δεν είναι προφανώς αρκετός λόγος για να πούμε οτιδήποτε».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Anthony Bourdain εδώ.