Σοβιετικό «προγεφύρωμα» στην Ιαπωνία: Ρωσίδες φοιτήτριες «κατακτούν» το Τόκιο με μια καφετέρια

Σοβιετικό «προγεφύρωμα» στην Ιαπωνία: Ρωσίδες φοιτήτριες «κατακτούν» το Τόκιο με μια καφετέρια
Facebook

Οι όποιοι νοσταλγοί της ΕΣΣΔ, του κομμουνισμού κτλ μπορεί να χαρούν ή να εξοργιστούν από την επιχειρηματική κίνηση στην οποία προέβησαν Ρωσίδες φοιτήτριες στο Τόκιο, που είχαν την ιδέα να στήσουν μια καφετέρια με θέμα...τη Σοβιετική Ένωση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Sputnik, στην καφετέρια εργάζονται αποκλειστικά Ρωσίδες φοιτήτριες και cosplayers με ενδυμασίες της εποχής της ΕΣΣΔ- στρατιωτικές (αλλά με τον τρόπο τους, σέξι) στολές αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό.

Για να χρηματοδοτήσουν το εγχείρημά τους, απευθύνθηκαν στην πλατφόρμα crowdfunding Campfire, έχοντας συγκεντρώσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου 27 εκατ. γιεν (πάνω από 26.000 δολάρια), ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο των 200.000 γιεν μέσα σε μόλις πέντε ημέρες.

Η αρχηγός της startup, η φοιτήτρια και cosplayer Nastya είπε στο ρωσικό πρακτορείο πως αρχικά, όταν έφτασε στην Ιαπωνία ως φοιτήτρια, ήταν φοβισμένη, αλλά γρήγορα συνήθισε. «Ήμουν μια φοιτήτρια φιλολογίας και τώρα είμαι μάνατζερ καφετέριας. Έχω ευκαιρία να συναντήσω φανταστικούς ανθρώπους και να δω ενδιαφέροντα events. Δυστυχώς κάποιες φορές προκύπτουν επιπλοκές, αλλά δεν τα παρατάω και θα βάλω τα δυνατά μου για να διασφαλίσω πως το καφέ μας θα επιτύχει» είπε στο Sputnik.

H Γιαπωνέζα συνέταιρός της, Τακούγια Ομόρι, λέει πως, μεταξύ άλλων, είναι ένας καλός τρόπος και για να αποκτήσει η Nastya βίζα. «Οι Ρωσίδες είναι διάσημες στην Ιαπωνία για την ομορφιά τους, και η Nastya είναι μια εξαιρετική cosplayer και όμορφο κορίτσι, η εμφάνιση της οποίας αρέσει πολύ στο ιαπωνικό κοινό. Και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν ρωσικά “maid cafes” στην Ιαπωνία, αποφασίσαμε να αρχίσουμε το δικό μας».

Για όσους ενδιαφέρονται (και) για την κουζίνα, το φαγητό που σερβίρεται είναι παραδοσιακό ρωσικό.

はい、遊び始めました。 #ナスチャん #nastyan #ホビージャパン #hobbyjapan #ガルパン #カチューシャ

A video posted by ナスチャん@ItaCafe25D (@itacafe25d) on

Δημοφιλή