Τι συμβαίνει με τους τρομακτικούς κλόουν στις ΗΠΑ; Οι απειλές, οι συλλήψεις, οι μύθοι και οι αλήθειες

Τι συμβαίνει με τους τρομακτικούς κλόουν στις ΗΠΑ; Οι απειλές, οι συλλήψεις, οι μύθοι και οι αλήθειες
Creepy Clown With Blue hair
Creepy Clown With Blue hair
inhauscreative via Getty Images

Οι φήμες θέλουν να κρύβονται σε άλση κοντά σε κατοικημένες περιοχές, σε σκοτεινά δρομάκια και αδιέξοδα. Είναι παντού: Στην Νότια και Βόρεια Καρολίνα, στην Αλαμπάμα, στην Καλιφόρνια, στο Κεντάκι, στην Νέα Υόρκη – και σκορπούν τον πανικό. Μέσα στο κλίμα ξενοφοβίας, τρομοκρατικής απειλής και μαζικών ένοπλων επιθέσεων, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντιμέτωπες με μια ακόμα απειλή: τους κλόουν.

Από το ξεκίνημα του έτους ακούμε για θεάσεις κλόουν σε διάφορα σημεία αμερικανικών πόλεων. Οι κλόουν δεν συμμετείχαν σε κάποια παράσταση του δρόμου, ούτε ήταν ντυμένοι για να κάνουν τον κόσμο να γελάει. Φορούσαν στολές βγαλμένες από ταινίες τρόμου και κρύβονταν σε σκοτεινά σημεία, τρομοκρατώντας τους περαστικούς. Ήταν εκεί για να κάνουν τον κόσμο να κλάψει.

Αρχικά, οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν ότι οι κλόουν διαφήμιζαν κάποιο ριμέικ του «It» του Στήβεν Σπίλμπεργκ. Αργότερα έγινε προφανές ότι είχαν πολύ πιο σκοτεινές προθέσεις και ίσως να μην είχαν καμία σύνδεση μεταξύ τους. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπαθούσαν να προσελκύσουν παιδιά μέσα σε σκοτεινά δάση ή απειλούσαν με επιθέσεις σε σχολεία. Από τρομαχτικό θέαμα, οι κλόουν είχαν γίνει πια πραγματική απειλή. Πώς όμως ξεκίνησαν όλα;

Όλα ξεκίνησαν στο Γκρήνβιλ της Νότιας Καρολίνας, όταν ένα νεαρό αγόρι εντόπισε δύο κλόουν σε ένα άλσος κοντά στην πολυκατοικία του. Ο ένας φορούσε μια κόκκινη περούκα και ο άλλος είχε ζωγραφισμένο ένα μαύρο αστέρι στο πρόσωπό του, σαν τραγουδιστής της μέταλ. Οι κλόουν τον καλούσαν να τους ακολουθήσει σε ένα μικρό σπίτι μέσα στο δάσος, όμως ο μικρός έτρεξε στην μητέρα του.

Δημοσιογράφος του Guardian επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας, όπου η μητέρα ανέφερε ότι οι κλόουν συνεχίζουν να τρομοκρατούν τους κατοίκους. Πράγματι, στην αστυνομία έχουν γίνει έξι καταγγελίες για θεάσεις κλόουν, ενώ η μητέρα του αγοριού υπέδειξε στον δημοσιογράφο έναν τοίχο του σπιτιού, τον οποίο οι κλόουν φέρονται να χτύπησαν με μια αλυσίδα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι πιστεύουν ότι οι άνθρωποι πίσω από τις μάσκες κατοικούν σε ένα σπίτι μέσα στο δάσος. Όταν ο δημοσιογράφος του Guardian έφτασε εκεί, εντόπισε μια γυναίκα που πάρκαρε την λευκή Μερσεντές της. Η παρουσία της δεν ταίριαζε με την κατάσταση στην οποία βρισκόταν το σπίτι. Η ίδια αρνήθηκε την παρουσία κλόουν και εξήγησε ότι, εάν υπήρχαν, κάποιος θα τους είχε τραβήξει σε βίντεο.

Αλήθεια ή ψέμματα, η μόδα με τους «τρομαχτικούς» κλόουν εξαπλώθηκαν σε όλες τις Πολιτείες. Πρόσφατα, ένας νεαρός άνδρας συνελήφθη στο Κεντάκι επειδή έβγαινε στους δρόμους το βράδυ ντυμένος σαν «κλόουν του θανάτου». Και δεν είναι ο μόνος.

Οι αρχές της Αλαμπάμα εντόπισαν τον ίσως πιο τρομαχτικό κλόουν από όλους, ο οποίος έγινε η αιτία για να βάλουν λουκέτο δεκάδες σχολεία. Ο «Flomo Klown» είχε δημιουργήσει μια σελίδα στο Facebook, μέσα από την οποία εξαπέλυε απειλές προς πάσα κατεύθυνση. Απειλούσε μάλιστα να εισβάλει σε σχολεία με στόχο να σκοτώσει παιδιά. Πίσω από την τρομαχτική μάσκα του Flomo κρυβόταν μια 22χρονη γυναίκα, η οποία μάλιστα είχε πρόσφατα μείνει έγκυος.

Σύμφωνα με τον Guardian, παρά τις συλλήψεις, το φαινόμενο με τους κλόουν θα συνεχιστεί, καθώς αντικατοπτρίζει την ξενοφοβία που έχει ριζωθεί στην αμερικανική κοινωνία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων ετών. Ο κλόουν συμβολίζει τον φόβο μας για το άγνωστο, για εκείνο το ανθρώπινο πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την μάσκα με το ψεύτικο χαμόγελο.

Δημοφιλή