Ισχυρή έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη. Αναφορές για τραυματίες

Ισχυρή έκρηξη κοντά σε ΑΤ στην Κωνσταντινούπολη. Αναφορές για τραυματίες

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί σε μια μοτοσυκλέτα, την οποία οι δράστες είχαν εγκαταλείψει κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο κυβερνήτης της περιφέρειας Βασίπ Σαχίν από το σημείο της επίθεσης.

Η έκρηξη συγκλόνισε τη συνοικία Γενιμποσνά, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας.

Στις εικόνες που πρόβαλαν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνονται κατεστραμμένα οχήματα, γυαλιά και παράθυρα με σπασμένα τζάμια στην περιοχή.

Ο Σαχίν είπε ότι οι τραυματίες ήταν όλοι πολίτες και οι έρευνες συνεχίζονται σχετικά με την ταυτότητα των δραστών.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης.

Σύμφωνα με τουρκικά μμε, η αστυνομία αναζητά έναν «ύποπτο που φόραγε ένα μαύρο παλτό», ο οποίος διέφυγε από την περιοχή λίγο μετά την έκρηξη.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα ότι άκουσαν μια σφοδρή έκρηξη την οποία ακολούθησαν πυροβολισμοί.

«Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορώ να βρω λέξεις για να περιγράψω τα γεγονότα. Τα πάντα είχαν καλυφθεί από σκόνη» περιέγραψε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Μετίν Αλέβν, στο CNN-Turk.

Κουρδικές οργανώσεις αλλά και οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν διαπράξει επιθέσεις στην Τουρκία τον τελευταίο χρόνο.

Η τελευταία επίθεση που συντάραξε την Κωνσταντινούπολη διαπράχθηκε τον Ιούνιο, έναν μήνα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος, όταν 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια τριπλή βομβιστική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ. Η επίθεση αποδόθηκε στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγές: Hurriyet Daily News, Anadolu ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή