Εννιάχρονος Ελληνοαμερικανός έγινε δεκτός στο Κολλέγιο

Εννιάχρονος Ελληνοαμερικανός έγινε δεκτός στο Κολλέγιο

Ένας εννιάχρονος Ελληνοαμερικανός από την Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας από τα νεαρότερα άτομα στον κόσμο που πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κολλέγιο.

Ο Ουίλλιαμ Μαΐλλης αποφοίτησε πρόσφατα όχι από την τετάρτη τάξη του Δημοτικού, αλλά από την τελευταία τάξη του Λυκείου και έγινε δεκτός στο Κολλέγιο Allegheny County. Ο ίδιος είχε γίνει δεκτός και σε πολλά Πανεπιστήμια, όμως οι γονείς του έκριναν ότι θα ήταν προτιμότερο να ξεκινήσει την Ανώτατη Εκπαίδευση από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα μικρότερης κλίμακας.

Σύμφωνα με την «Ροδιακή» που επικοινώνησε με τους γονείς του, ο Γουίλιαμ έχει εντατικό πρόγραμμα έξι με δέκα ωρών την εβδομάδα. Ο ίδιος θέλει να γίνει Αστροφυσικός και παρά την αγάπη του για την επιστήμη, παρακολουθεί συχνά τις Λειτουργίες της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της περιοχής του. Ο ίδιος ο πατέρας του μάλιστα, Παντελεήμων Ηλίας Μαΐλλης, είναι ιερέας.

«Το ΙQ του Γουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη, ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», ανέφερε ο πατέρας του στην «Ροδιακή».

Ο 9χρονος, ο οποίος από την ηλικία των τεσσάρων έμαθε την Άλγεβρα, θέλει να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει.

Δημοφιλή