ΔΙΕΘΝΕΣ
06/10/2016 04:36 EEST | Updated 06/10/2016 06:35 EEST

Έξι νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών στην Κένυα

ASSOCIATED PRESS
Φωτογραφία αρχείου

Άνδρες της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σκότωσαν έξι ανθρώπους σε μια επίθεση στη βορειοανατολική Κένυα την Πέμπτη, δήλωσε τοπικός κυβερνήτης.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη: «Είμαστε πίσω από την επίθεση στη Μαντέρα, στην οποία σκοτώσαμε έξι χριστιανούς» είπε στο Reuters ο σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι χτυπήθηκε όχημα της αστυνομίας με εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο.

Η περιοχή Μαντέρα στα σύνορα με τη Σομαλία έχει στοχευθεί πολλές φορές από την αλ Σεμπάμπ, η οποία υποστηρίζει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις στην Κένυα μέχρι η κυβέρνηση της χώρας να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία, όπου υπάγονται σε μια αφρικανική δύναμη.

«Έχουμε υποστεί άλλη μια λυπηρή επίθεση» είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μαντέρα, Αλί Ρομπά, στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι έχει επιβεβαιωθεί πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκροί.

«Αν δεν ήταν η γρήγορη αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας μας, θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες» είπε στο Reuters ο Ρομπά μέσω τηλεφώνου. «Από τη φύση και το στυλ της επίθεσης, φαίνεται ότι προφανώς είναι η αλ Σεμπάμπ».

Η κενυατική Daily Nation ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε χώρο δημοσίων έργων.

Sponsored Post