Ο σύμβουλος του Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας, κάνει διάλειμμα από τα προβλήματα του τόπου για χάρη της κ. Μενεγάκη

Ο σύμβουλος του Τσίπρα, ο Νίκος Καρανίκας, κάνει διάλειμμα από τα προβλήματα του τόπου για χάρη της κ. Μενεγάκη
Eurokinissi

Εδώ ο κόσμος καίγεται... και ο κ. Νίκος Καρανίκας, ναι ο πρώην «αδιόριστος εκπαιδευτικός – σερβιτόρος», μέλος συλλογικοτήτων, πρωτοστάτης κοινωνικών αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ και νυν σύμβουλος του κ. Τσίπρα, αν και απέκτησε κανονική δουλειά και μάλιστα «full time», όπως ο κάθε ενήλικας, δεν χάνει ευκαιρία να μιλά για την αγαπημένη του τηλεπερσόνα, την κ. Ελένη Μενεγάκη.

«O μεγαλύτερος fan της Ελένης Μενεγάκη, είναι ο σύμβουλος του πρωθυπουργού!» γράφει το περιοδικό Down Town στο οποίο έδωσε συνέντευξη όπου μαζί με άλλους επικοινωνιολόγους, επιχειρηματίες και συγγραφείς (όλους αυτούς που μοχθούν νυχθημερόν για να πάει μπροστά η χώρα) αναλύουν το φαινόμενο Μενεγάκη.

Την συμπαθεί την κ. Μενεγάκη, ο κ. Καρανίκας, αφού το κοινό της «είναι ο απλός κόσμος που έχει χαμηλό οικονομικό εισόδημα».

«Αν αύριο έκανε μέσω της εκπομπής της επίθεση στην κυβέρνηση, θα παραμένατε θαυμαστής της;» τον ρωτάει η δημοσιογράφος του περιοδικού.

Μα πώς θα έκανε κάτι τέτοιο η κ. Ελένη Μενεγάκη; διερωτόμαστε εμείς και επιβεβαιώνει και ο κ. Καρανίκας: «Είμαι σίγουρος ότι η κυρία Μενεγάκη θα ήταν πολύ προσεκτική. Επειδή ασχολείται με τους φτωχούς ανθρώπους, θα έβλεπε ότι η κυβέρνησή μας έχει ένα κάρο προγράμματα που είναι για τους φτωχούς. Δεν κόβουμε το ρεύμα, δεν κόβουμε το νερό, δεν παίρνουμε τα σπίτια. Συνεχίζουν οι άνθρωποι να παίρνουν το επίδομα για τη σίτιση, υπάρχει επίσης επίδομα για το ενοίκιο κ.ο.κ. Επίσης, δεν έχει λόγο να κάνει καμιά επίδειξη».

Γνήσιο παιδί το λαού ο κ. Καρανίκας, όμως κάτι συμβαίνει εκεί στο Μαξίμου και η οπτική της πραγματικότητας διαστρεβλώνεται. Άλλωστε είναι και η ησυχία του κλειστού από τις κλούβες δρόμου και αυτή η θέα στον κατάφυτο Εθνικό Κήπο, όπου απορροφώνται οι όποιες φωνές διαμαρτυρίας ή πνίγονται από τα χημικά που ρίχνονται ενάντια σε εχθρικές ορδές φτωχοποιημένων συνταξιούχων, που κάτι προσπαθούν να αρθρώσουν. Άλλωστε τι δουλειά έχουν στους δρόμους μεσημεριάτικα, να τους βαράει και ο ήλιος και να τρέχουν στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία, δεν θα ήταν καλύτερα αν έμεναν σπίτι τους και να βλέπουν την κ. Μενεγάκη;

Όμως είπαμε ο κ. Καρανίκας τους καταλαβαίνει και αυτός φτωχόπαιδο, με 1.200 ευρώ ζει, το λέει ο ίδιος και όχι δεν έχει καμία μνησικακία για όσους παίρνουν περισσότερα.

«Πιστεύετε ότι η τηλεοπτική αμοιβή της (της Μενεγάκη) είναι προκλητική για την εποχή που διανύουμε;» ρωτάει και πάλι η δημοσιογράφος για να πάρει την απάντηση:«Παίρνει τόσα λεφτά ακριβώς γιατί δεν προκαλεί. Ο τηλεθεατής δεν θα ρίξει την ευθύνη στην κυρία Μενεγάκη για τα χρήματα που κερδίζει. Θα ρίξει την ευθύνη σε άλλα πράγματα που κρατούν τον ίδιο με χαμηλά μηδενικά. Δηλαδή εγώ παίρνω 1.200 ευρώ. Μου φταίει η κυρία Μενεγάκη γι’ αυτό;».

Φυσικά και όχι κ. Καρανίκα, θα έλεγε κάποιος, δεδομένου ότι η εργασιακή σας εμπειρία και οι περγαμηνές σας ίσως να είναι για πολύ χαμηλότερο μισθό.

Αλλά ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού δεν παρακολουθεί μόνο την κ. Μενεγάκη, κάνει και άλλα πράγματα για το καλό του τόπου, εξελίσσεται διαρκώς και αφού διάβασε και κατέκτησε την ελληνική φιλοσοφία (υποθέτουμε), τώρα προχώρησε και στην κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Τι νομίζετε έτσι τον διάλεξε ο κ. Τσίπρας;

«Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι η Ελένη Μενεγάκη βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή;» είναι το βαρύ ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο κ. Καρανίκας.

«Γιατί είναι όμορφη, ευγενική, διακριτική, δεν κουτσομπολεύει και δεν προσβάλλει ποτέ κανέναν άνθρωπο. Δεν είμαι ο μόνος που εξέφρασα δημόσια τον θαυμασμό μου στην Ελένη Μενεγάκη. Όλη η Ελλάδα την αγαπά...Οι Κινέζοι λένε το εξής: υπάρχει η ευφυΐα του στρατηγού και αυτή αναπτύσσεται στη φάση του πολέμου. Όπως βλέπετε, εκτός από το να παρακολουθώ Μενεγάκη, διαβάζω κινέζικη φιλοσοφία και στρατηγική. Η Μενεγάκη, λοιπόν, είναι ένας στρατηγός της τηλεόρασης. Υπάρχει ο πόλεμος των αριθμών και τον κερδίζει. Και καθώς είναι ενταγμένη σε αυτόν τον πόλεμο, αναπτύσσει μια ευφυΐα. Είναι η ευφυΐα του στρατηγού. Πιστεύω ότι θα βρίσκεται στην τηλεόραση μέχρι τη μέρα που θα βαρεθεί η ίδια».

Δημοφιλή