ΕΙΔΗΣΕΙΣ
07/10/2016 11:09 EEST | Updated 08/10/2016 10:51 EEST

Πώς θα βάλετε μπροστά αυτοκίνητο με νεκρή μπαταρία χρησιμοποιώντας απλώς ένα σκοινί

Σίγουρα το να ξεμένει κανείς από μπαταρία δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, σε οποιαδήποτε συσκευή. Βεβαίως, αν μιλάμε π.χ. για το κινητό, τα πράγματα είναι απλά, καθώς χρειάζεται απλά ένας δανεικός φορτιστής. Αν όμως μιλάμε για το αυτοκίνητο, τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα, καθώς πρέπει να περάσει άλλο αυτοκίνητο και να έχετε τα σωστά καλώδια για να συνδέσετε τη μπαταρία του με τη δική σας- και πρέπει να συνδεθούν σωστά, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να πάρει φωτιά το αυτοκίνητο.

Υπάρχει και η παλιά μέθοδος του σπρωξίματος του αυτοκινήτου, αλλά αυτή ενδείκνυται περισσότερο για τα παλιά αμάξια, καθώς τα νέα χρειάζονται περισσότερο ρεύμα για να λειτουργήσουν.

Στο κανάλι Shake the Future του YouTube προτείνεται μια τρίτη μέθοδος (αν εξαιρέσουμε το να καλέσει κανείς οδική βοήθεια), η οποία φαίνεται να είναι «συγγενική» της δεύτερης. Όπως επισημαίνεται, λειτουργεί καλύτερα σε βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, καθώς δεν πέτυχε σε πετρελαιοκίνητα: Ο οδηγός πρέπει να σηκώσει τον μπροστινό τροχό με τον γρύλο του αυτοκινήτου, να βάλει τρίτη ταχύτητα, να δέσει με σκοινί τον τροχό (δείτε το βίντεο) και να τον τραβήξει δυνατά.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, το αυτοκίνητο θα πάρει μπροστά. Αν όχι, δοκιμάστε ξανά. Αν και πάλι δεν δείτε αποτέλεσμα, καλέστε την οδική βοήθεια (για αυτό την πληρώνετε στο κάτω κάτω της γραφής).