#Notok: Γυναίκες μοιράζονται τις στιγμές που έπεσαν θύματα ανδρών με την νοοτροπία του Τραμπ

#Notok: Γυναίκες μοιράζονται τις στιγμές που έπεσαν θύματα ανδρών με την νοοτροπία του Τραμπ
SIlhouette of woman walking in courtyard
SIlhouette of woman walking in courtyard
Jorge Delgado via Getty Images

Το ηχητικό υλικό που δημοσίευσε η Washington Post και στο οποίο ακούγεται ο υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι θωπεύει και φιλά στο στόμα γυναίκες χωρίς την συγκατάθεσή τους έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη μιας άλλης πτυχής του υποψηφίου, στο Twitter εμφανίστηκε το hashtag #Notok. Γυναίκες μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από στιγμές που έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Οι ίδιες συχνά ήταν ανήλικες και οι θύτες συνήθως μεσήλικες άνδρες που θεωρούσαν ότι έχουν δικαίωμα να αγγίξουν το σώμα τους χωρίς την συγκατέθεσή τους.

«Μου έπιασαν το στήθος σε ένα πάρτι κατά την διάρκεια του Χάλογουιν όραν ήμουν 14. Μου έπιασαν τα οπίσθια όταν δοκίμαζα νυφικά στα 27 μου».

«Αποκοιμήθηκα σε μια πτήση προς το Σικάγο και όταν ξύπνησα είδα ένα στέλεχος επιχειρήσεων να μου θωπεύει το στήθος. Ήμουν 21».

«Ένας γέρος έβαλε το χέρι του μέσα από τα σορτς μου σε ένα κατάστημα του πάρκου Disney World. Ήμουν 16».

Αυτές είναι μερικές από τις μαρτυρίες γυναικών που έπεσαν θύματα ανδρών που μοιράζονται την ίδια νοοτροπία με τον Τραμπ. Το Hashrag ξεκίνησε από την συγγραφέα Kelly Oxford που εξήγησε ότι το ηχητικό που ακούσαμε όλοι δεν είναι δύο άνδρες που υπερηφανεύονται για τις κατακτήσεις τους, αλλά δύο άνδρες που εξομολογούνται τις σεξουαλικές επιθέσεις στις οποίες έχουν προβεί.

Δημοφιλή