Έρευνα: Οι μύωπες είναι πιο έξυπνοι από όσους έχουν άρτια όραση

Έρευνα: Οι μύωπες είναι πιο έξυπνοι από όσους έχουν άρτια όραση
Very young student front of equations blackboardCheck out our collections!
Very young student front of equations blackboardCheck out our collections!
virtualphoto via Getty Images

Αυτοί που φορούν γυαλιά -οι μύωπες- είναι πιο έξυπνοι από όσους έχουν άρτια όραση, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Μέιντς στη Γερμανία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, που επικαλείται τους The Times, επιστήμονες της σχολής οφθαλμολογίας του γερμανικού πανεπιστημίου διαπίστωσαν πως οι μύωπες είναι πιο πιθανόν να είναι πιο έξυπνοι και πιο μορφωμένοι από ανθρώπους που δεν χρειάζονται γυαλιά.

Οι επιστήμονες διερευνούσαν την αύξηση της μυωπίας ανά την Ευρώπη, που φτάνει και το 50% σε ομάδες επαγγελματιών ηλικίας άνω των 40.

Η μελέτη ασχολήθηκε με 3.452 ανθρώπους, στους οποίους έγιναν εξετάσεις και τεστ νοημοσύνης και κατεγράφησαν στοιχεία όπως η ηλικία τους κ.α.

Σύμφωνα με το σχετικό paper, διαπιστώθηκε υψηλότερο επίπεδο διανοητικής ικανότητας στους μύωπες σε σχέση με τους μη μύωπες. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, φαίνεται ότι υπάρχει στενός δεσμός ανάμεσα στα επίπεδα διανοητικής ικανότητας και το χρονικό διάστημα που έχει περαστεί στη μόρφωση- το οποίο, με τη σειρά του, συνδέεται με τη μεγάλη χρήση των ματιών για όραση σε μικρές αποστάσεις (διάβασμα βιβλίων), που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία τους.

Δημοφιλή