ΕΙΔΗΣΕΙΣ
10/10/2016 07:54 EEST | Updated 10/10/2016 07:54 EEST

Βίτσας: Απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας η δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της

Eurokinissi

Για απαράδεκτη τακτική και λογική της Τουρκίας με αφορμή τη δέσμευση περιοχών κίνησης για τα υποβρύχιά της έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

«Η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της» τόνισε στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της "Καθημερινής" και σημείωσε πως «η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους δεσμεύσεις, έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν σύντομα». Είπε πως η γειτονική χώρα βρίσκεται ακόμη σε αστάθεια λόγω του πραξικοπήματος και είναι απρόβλεπτες οι κινήσεις της. Υπογράμμισε πάντως, σχολιάζοντας τη στάση κομμάτων αντιπολίτευσης πως «θα πρέπει να σταματήσουν οι πολεμικές κραυγές», σημειώνοντας πως προκαλεί εντύπωση το γεγονός της κριτικής ιδίως από κόμματα όπως η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουν πώς λύνονται αυτά τα ζητήματα.

Για τους πρόσφυγες είπε ότι «δεν ήλθε η βοήθεια που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εξετάσεις αιτήσεων για άσυλο». Σημείωσε πως από όσους έρχονται στη χώρα το 100% υποβάλλει αίτηση για άσυλο. Με στόχο την αποσυμφόρηση των νησιών είπε ότι θα μετακινηθούν προς την ηπειρωτική χώρα παιδιά και ευάλωτες ομάδες αφού δεν θα επαναπροωθηθούν. Διαμήνυσε με αφορμή τις πληροφορίες για βιασμό μετανάστη πως υπάρχει ο ελληνικός νόμος που εφαρμόζεται για έκνομες ενέργειες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post