Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1. EurοWorking Group για την δόση

EuroWorking Group θα σημειωθεί σήμερα, Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο για την εκταμίευση της δόσης ύψους 2,8 δισ. ευρώ. Ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως το πρωί της Δευτέρας θα συγκληθεί τελικά η Ομάδα Εργασίας του Eurogroup (EuroWorking Group) με σκοπό να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση.

2. Προ ημερησίας συζήτηση για την διαπλοκή και τη διαφθορά

Σήμερα, Δευτέρα, λαμβάνει χώρα και η προγραμματισμένη προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς του τόνους, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ακόμα και για «εκτροπή».

3. Τηλεμαχία Τραμπ-Κλίντον

Μετά την περίπου δεκάλεπτη αντιπαράθεση σχετικά με τη συμπεριφορά του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στις γυναίκες, οι δύο αντίπαλοι διασταύρωσαν τα ξίφη τους στα υπόλοιπα μεγάλα θέματα που τους χωρίζουν. Ο Τραμπ αντεπιτέθηκε στην υποψήφια των Δημοκρατικών, λέγοντας ότι η ίδια είναι που έχει στήσει την εκστρατεία της στα ψέματα και την απείλησε ότι θα την οδηγήσει στη δικαιοσύνη για το σκάνδαλο των e-mails. Η ερώτηση του κοινού αφορούσε το θέμα της μεταρρύθμισης στην υγεία από την κυβέρνηση Ομπάμα, και συγκεκριμένα τί θα κάνουν οι δύο υποψήφιοι για να βελτιώσουν την κάλυψη και να μειώσουν το κόστος του Obama Care.

4. Κινητοποιήσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Για σήμερα, Δευτέρα, είναι επίσης προγραμματισμένη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Γι' αυτόν τον λόγο, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ προκήρυξαν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 15:00, της ίδιας μέρας, για όλους τους υπαλλήλους (δημοσιογράφους και διοικητικούς) που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI, STAR CHANNEL, EPSILON TV. Τα αιτήματα των εργαζομένων αφορούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τη σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

5. Εκτός ελληνικού προγράμματος το ΔΝΤ

Όπως έγινε γνωστό μέσα στο Σαββατοκύριακο, το ΔΝΤ δεν θα εισέλθει στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά πιθανότατα θα αποδεχτεί ένα ειδικό συμβουλευτικό ρόλο, περιορισμένων αρμοδιοτήτων, που θα το κρατά στο «τραπέζι». Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν δύο «ανώτερες» πηγές με άμεση γνώση επί των προτάσεων, σύμφωνα με το Reuters. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το Ταμείο έχει απογοητευτεί από τη συνεχή ευρωπαϊκή αντίσταση στην ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα και πλέον είναι σε συνομιλίες για να αποδεχτεί έναν νέο ρόλο, που θα του επέτρεψε να παίξει ρόλο με περιορισμένη «επισημότητα».

Δημοφιλή