ΚΟΙΝΩΝΙΑ
10/10/2016 19:04 EEST | Updated 10/10/2016 19:04 EEST

Στον εισαγγελέα διαφθοράς κατέθεσε τα δημοσιεύματα που στρέφονται εναντίον του, ο Χρήστος Σπίρτζης

Eurokinissi

Στην εισαγγελέα διαφθοράς και στους επιθεωρητές δημοσίων έργων, κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε καταγγελίες εναντίον του προκειμένου να διερευνηθούν. Ο κ. Σπίρτζης τα χαρακτήρισε «δημοσιεύματα λάσπης» και είπε ότι έθεσε υπόψη των δικαστικών αρχών και τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ, της ΔΗ.ΣΥ, του Ποταμιού για τα «δήθεν δωράκια» του προς τον εργολάβο κουμπάρο του, Χρ. Καλογρίτσα.

Απαντώντας στα όσα ειπώθηκαν στην σημερινή συζήτηση, ο κ. Σπίρτζης διερωτήθηκε αν η αντιπολίτευση καταγγέλλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου του επειδή κάνει διαγωνισμούς για το έργο Πάτρα -Πύργος με εκπτώσεις πάνω από 50% «και όχι με 0%, όπως κάνατε εσείς στην Ολυμπία οδό και στις παραχωρήσεις;».

«Καταλαβαίνετε γιατί μας κατηγορείτε; Πείτε μας για ποιο γεγονός, μας καταγγέλλετε. Σας έχουμε επανειλημμένα προκαλέσει. Πείτε μας ποιος, πως και πότε ευνοήθηκε, ο κ. Καλογρίτσας και οποιοσδήποτε άλλος. Βρείτε ένα σοβαρό νομικό, μηχανικό να σας συμβουλεύσει» είπε ο κ. Σπίρτζης, και προσέθεσε «Σας παροτρύνω να πείτε σε όσους δίνατε έργα, όπως ξέρατε, ότι τα στημένα έργα των λίγων τέλος. Το τσάμπα χρήμα τέλος».

«Εμείς δεν κάνουμε συμβάσεις 68 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και των παραχωρησιούχων, επειδή καθυστέρησαν να υπογράψουν τη σύμβαση. Δεν αφήνουμε τα λεφτά των αρνητικών λογαριασμών της Εγνατίας να μένουν στους εργολάβους, όπως μένανε με πέντε κυβερνήσεις» ανέφερε και αποκάλυψε πως τα πορίσματα αφορούν σε είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια.

«Με καλείτε να απολογηθώ γιατί βάφτισα ένα παιδάκι. Εσείς που πηγαίνετε στις γιορτές και στα γενέθλια των καναλαρχών με πούλμαν!», κατέληξε αναφορικά και τις κατηγορίες ότι ευνόησε τον κουμπάρο του Χρ. Καλογρίτσα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Sponsored Post