ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2016 07:29 EEST | Updated 10/10/2016 07:33 EEST

Ποιες είναι οι τέσσερις γυναίκες στο πλευρό του Τραμπ που λένε ότι ο Μπιλ Κλίντον τις βίασε ή τους επιτέθηκε σεξουαλικά

Mike Segar / Reuters
Republican presidential nominee Donald Trump sits with (from R-L) Paula Jones, Kathy Shelton, Juanita Broaddrick, Kathleen Willey in a hotel conference room in St. Louis, Missouri, U.S., shortly before the second presidential debate at Washington University in St. Louis, October 9, 2016. REUTERS/Mike Segar TPX IMAGES OF THE DAY

Στη δεύτερη, και πολύ πιο «άγρια» από την πρώτη, τηλεοπτική αναμέτρηση του Ντόναλντ Τραμπ με τη Χίλαρι Κλίντον που διεκδικούν την προεδρία των ΗΠΑ έγινε αυτό που περιμέναμε όλοι από τη στιγμή που ο υποψήφιος για τους Ρεπουμπλικάνους έδωσε τα πρώτα δείγματα για τον τρόπο που θα διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία.

Και αυτό που περιμέναμε πως θα συνέβαινε, ήταν να θέσει ανοιχτά το θέμα των σχέσεων του Προέδρου, Μπιλ Κλίντον με διάφορες γυναίκες και μάλιστα όχι απλά στο πλαίσιο της εξωσυζυγικής σχέσης αλλά στο πλαίσιο της διάπραξης ποινικής αδικημάτων για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης. Γι αυτό και προσήλθε στο debate συνοδευόμενος από τέσσερις γυναίκες εκ των οποίων οι τρεις κατηγορούν τον Μπιλ Κλίντον για βιασμό και η τέταρτη κατηγορεί την ίδια τη Χίλαρι Κλίντον καθώς υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον άνδρα που τη βίασε όταν ήταν 12 ετών.

Ο Τραμπ βέβαια, αν και στο πρώτο debate κατάφερε να συγκρατηθεί ήταν ξεκάθαρο πως δεν ήταν διατεθειμένος να πράξει το ίδιο και στο δεύτερο, ειδικά τώρα που πλέον βρίσκεται πολύ κοντά η ώρα της κάλπης. Έτσι όταν ρωτήθηκε για το βίντεο του 2005- στο οποίο ο Τραμπ χρησιμοποιεί απρεπείς εκφράσεις για τις γυναίκες- αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο τις έπειθε να έχουν ερωτικές σχέσεις μαζί του- πέρασε την αντεπίθεση.

Όπως δήλωσε έχει ενοχληθεί από το βίντεο αυτό, τονίζοντας πως όσα ακούγονται σε αυτό ήταν στο πλαίσιο μια «ιδιωτικής συνομιλίας» ενώ ταυτόχρονα υποστήριξε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες απ' ότι ο ίδιος. «Δεν υπήρξε κανείς ποτέ στην πολιτική ιστορία μας που να κακομεταχειρίστηκε περισσότερος τις γυναίκες» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα δικά μου είναι λόγια, ενώ τα δικά του είναι πράξεις» και υποστήριξε πως ο σύζυγος της Χίλαρι Κλίντον έχει κακομεταχειριστεί γυναίκες. Όλα αυτά παρουσία του ίδιου του Μπιλ Κλίντον και της κόρης του ζευγαριού, Τσέλσι.

Ο Κλίντον πάντως, όση ώρα άκουγε τον Τραμπ να καταφέρεται εναντίον του δεν έδειξε να αντιδρά ούτε κατά το ελάχιστον. Ήταν σαν να είχε...πετρώσει (0:25).

Βέβαια, φαίνεται πως είχε καταλάβει τι θα ακολουθούσε στο debate από όταν προσήλθε σε αυτό συνοδεύοντας τη σύζυγό του αφού ο Τραμπ πριν την τηλεμαχία, είχε εμφανιστεί σε συνέντευξη Τύπου συνοδευόμενος από γυναίκες που έχουν υποστηρίξει ανοχιτά πως έπεσαν θύματα βιασμού από τον Κλίντον. Πρόκειται για τις Juanita Broaddrick, Kathleen Willey και Paula Jones αλλά και για την Kathy Shelton που ισχυρίζεται πως η Χίλαρι Κλίντον την κατηγόρησε όταν έπεσε θύμα βιασμού στα 12 της χρόνια. Και οι τέσσερις παραβρέθηκαν και στο debate...

H Broaddrick υποστηρίζει πως ο Μπιλ Κλίντον τη βίασε και η Χίλαρι Κλίντον την απείλησε.

H δε Shelton σε ανάρτησή της στο Τwitter αναφέρει: «Ίσως είμαι το πρώτο θύμα της Χίλαρι Κλίντον. Μου κατέστρεψε τη ζωή. Υπερασπίστηκε τον βιαστή μου και με κατηγόρησε. Ήμουν 12 ετών. Μετά γελούσε εις βάρος μου. Δεν με ενδιαφέρει αν ο Ντόναλντ Τραμπ είπε απαίσια πράγματα. Με νοιάζει που η Χίλαρι Κλίντον είπε ψέματα, με τρομοκράτησε, με χλεύασε και υπερασπίστηκε τον βιαστή μου».

Η Paula Jones, κέρδισε 800.000 δολάρια από διακανονισμό μετά την κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση κατά του Μπιλ Κλίντον και σήμερα δηλώνει πως στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Kathleen Willey από την πλευρά της κατηγόρησε τον Μπιλ Κλίντον πως την παρενόχλησε σε δωμάτιο κοντά στο οβάλ γραφείο και εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξή της στον Ντόναλντ Τραμπ.