Έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού

Έκρηξη σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού
eurokinissi

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε από αγνώστους στο αυτοκίνητο αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι δράστες τοποθέτησαν περίπου στις 3.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας τη βόμβα κάτω από τον αριστερό μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου του αρχιφύλακα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη στο όχημα που βρισκόταν σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Αιγάλεω.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα αποτελούνταν από δυναμίτιδα περίπου ενός κιλού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι επρόκειτο για ένα μήνυμα εκφοβισμού από τους δράστες.

Την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνά όλα τα ενδεχόμενα. Ένα από αυτά είναι ο αρχιφύλακας να έχει μπει στο στόχαστρο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, είτε ποινικών είτε τρομοκρατών.

Με αφορμή τη βομβιστική επίθεση ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Η νομιμότητα και η ισονομία στις φυλακές είναι αδιαπραγμάτευτες. Οι ευσυνείδητοι υπάλληλοι έχουν μαζί τους την πολιτεία και την κοινωνία στο σύνολό τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αισθάνεται την ανάγκη να τους ευχαριστήσει για το σημαντικό έργο τους και θα τους προσφέρει κάθε συνδρομή, προστασία και εγγύηση. Οι προσπάθειες για φυλακές με ασφάλεια, και νομιμότητα, με ανθρωπισμό και στόχο την επανένταξη θα συνεχιστούν. Κάθε απόπειρα εκφοβισμού θα πέσει στο κενό».

Δημοφιλή