Η Περιφέρεια Αττικής απαγορεύει την ένδειξη «Pharmacy» σε γνωστή αλυσίδα καλλυντικών

Η Περιφέρεια Αττικής απαγορεύει την ένδειξη «Pharmacy» σε γνωστή αλυσίδα καλλυντικών
Beautiful young woman searching for perfect beauty product in store
Beautiful young woman searching for perfect beauty product in store
zoranm via Getty Images

«Χαστούκι για την παράνομη και παραπλανητική χρήση» της λέξης «PHARMACY» αποτελεί η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σε βάρος γνωστής αλυσίδας που χρησιμοποίησε τον όρο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ).

Ειδικότερα, ο ΠΦΣ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατήγγειλε στην Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΟΦ ότι «στο κατάστημα της εταιρείας "HONDOS CENTER", κείμενο στην Αθήνα επί της οδού Ομήρου 4, επί της βιτρίνας αυτού, υφίσταται η επιγραφή "Cosmetic Pharmacy", με προφανή σκοπό την παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού».

Η Περιφέρεια Αττικής, «ενεργώντας και ανταποκρινόμενη άμεσα», κάλεσε την εταιρεία «να διαγράψει τη λέξη "PHARMACY" (η οποία παραπέμπει στην ελληνική "φαρμακείο")»,σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Περιφέρειας, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, τόνισε πως «η υποβόσκουσα οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τους Έλληνες πολίτες δεν δικαιολογεί την επικράτηση του κακώς νοούμενου ανταγωνισμού» και πρόσθεσε ότι «η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η τήρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας αποτελεί καθήκον και μέλημα όλων μας».

Ο ΠΦΣ επαναλαμβάνει ότι ουδείς, πλην των νομίμως λειτουργούντων φαρμακείων, δύναται να κάνει καθ' οιονδήποτε τρόπο χρήση και εμπορική εκμετάλλευση της λέξης «φαρμακείο» (αυτούσια ή των παραγώγων της) σε οποιαδήποτε γλώσσα, και του σταυρού πράσινου χρώματος, στο κέντρο του οποίου μπορεί να υπάρχει η απεικόνιση του συμπλέγματος φαρμακευτικού σκεύους και φιδιού.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή