Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης για ομιλίες σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Μητσοτάκης αντί Τσίπρα στο Tufts μετά το «βέτο» Καραμανλή
SOOC

UPD - Με όχημα το αφήγημα του για το διαφορετικό μίγμα που προτείνει στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχώρησε για τις ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά ομιλιών και επαφών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ - ο οποίος θα παραμείνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού για μια σχεδόν εβδομάδα - πριν αναχωρήσει ζήτησε από όλα τα στελέχη του να κρατήσουν ζεστές τις μηχανές της αντιπολιτευτικής τακτικής και να συνεχίσουν στους ίδιους υψηλούς τόνους το ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση εντός και εκτός Βουλής, ειδικότερα μετά τις νέες εξελίξεις στην οικονομία και το σπάσιμο της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ.

Καλεσμένος αμερικανικών πανεπιστημίων προκειμένου να μιλήσει για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος του για τους τρόπους εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και να συναντήσει εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και ξένων funds που επιθυμούν να επενδύσουν στη ώρα μας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην παρουσία του στο διεθνές συνέδριο της σχολής Fletcher του πανεπιστημίου Tufts που έχει ως θέμα την "στροφή της Ελλάδας, Λυδία λίθος για την Ευρώπη" σε μια εκδήλωση που πραγματοποιείται με καθυστέρηση δυο ετών και ένα έντονο παρασκήνιο.

Στη Σχολή Fletcher, διατηρεί τη δική του έδρα το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» από το 2001. Η «Καραμανλική» εδρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο επιθυμούσε την παρουσία και ομιλία του Προέδρου της ΝΔ, σε αντίθεση με τις αρχικές σκέψεις που έφεραν ως κεντρικό ομιλητή τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τις "φήμες" να θέλουν ακόμα και τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή να θέτει ακόμα και... βέτο!

Μεταξυ άλλων, ως ομιλητές έχουν προσκληθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην Υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος και ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ενω θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Λουκάς Τσούκαλης, ο καθηγητής του Υale Στάθης Καλύβας, ο βουλευτή Σερρών Κ.Καραμανλης, και ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Δημοφιλή