Ισχυρή έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους, στην πολυκατοικία της εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη

Ισχυρή έκρηξη στην οδό Ιπποκράτους, στην πολυκατοικία της εισαγγελέα Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη
Eurokinissi/Photo αρχείου

Η εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη διαμένει στην πολυκατοικία που έγινε στόχος βομβιστών στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, κ. Θέμη Σοφό, στόχος ήταν η ίδια και παρότι είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας της, η πολιτεία της είχε αφαιρέσει αστυνομικούς που τη φυλούσαν.

Στην ίδια πολυκατοικία στεγάζεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις», το οποίο αρχικά οι αστυνομικοί πίστεψαν πως ήταν ο στόχος των βομβιστών. Μετά τις δηλώσεις του κ. Σοφού τα δεδομένα αλλάζουν.

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας , το βράδυ της Τετάρτης.

Στις 10:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και ανέφερε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα, στις 10:50.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο.

Πυροτεχνουργοί του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών διερευνούν τον τόπο του συμβάντος.

Σημειώνεται πως το βιβλιοπωλείο το οποίο είχε θεωρηθεί αρχικά πως έγινε στόχος έχει βιβλία με θέματα ιστορικά και αρχαιολογικά, εθνοκεντρικού προσανατολισμού, ενώ στο παρελθόν είχε γίνει και πάλι στόχος επίθεσης όπου άγνωστοι προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Δημοφιλή