Επεισόδια ανάμεσα στους γονείς του 1ου δημοτικού στο Ωραιόκαστρο και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδια ανάμεσα στους γονείς του 1ου δημοτικού στο Ωραιόκαστρο και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Youtube/Oraiokastro24

Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου.

Λίγο πριν τη λήξη των τελευταίων ωρών διδασκαλίας, ομάδα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κατέφθασε έξω από το σχολείο, όπου με πανό και φυλλάδια διαμαρτυρήθηκε για τις αντιδράσεις του συλλόγου γονέων του Ωραιόκαστρου, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των μικρών προσφύγων στη μάθηση.

Οι γονείς που βρίσκονταν έξω από το σχολείο και περίμεναν τα παιδιά τους να σχολάσουν αντέδρασαν έντονα όταν είδαν τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα μάλιστα με το oraiokastro24.gr, οι γονείς ενοχλήθηκαν με την παρουσία της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και μερικοί από αυτούς φώναζαν χαρακτηριστικά: «Mε ποιο δικαίωμα πολιτικοποιείτε τα παιδιά μας;».

Από την πλευρά τους οι νεαροί φέρονται να απάντησαν: «Αφού δεν το κάνετε εσείς θα το κάνουμε εμείς».

Οι γονείς στη συνέχεια ανάγκασαν τους νέους να αποχωρήσουν από το σημείο πριν βγουν τα παιδιά απο τις τάξεις τους.

Σημειώνεται ότι το 100 δέχθηκε πολλές κλήσεις απο τους γονείς, οι οποίοι ζητούσαν την παρέμβαση των αστυνομικών για την απομάκρυνση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλόνικης για το περιστατικό:

«Με αφορμή τα περιστατικά ξενοφοβίας που εμφανίστηκαν στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σχετικά με τη φοίτηση των παιδιών προσφύγων στα σχολεία της περιοχής, βρεθήκαμε ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έξω από δημοτικό σχολείο αναρτώντας πανό (από την απέναντι πλευρά) και μοιράζοντας φυλλάδιο με την ανακοίνωσή μας.

Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε κάποιους οι οποίοι με συνθήματα τύπου «αναρχοάπλυτοι και ανθέλληνες» μας απείλησαν ότι αν δεν κατεβάσουμε το πανό θα μας δείρουν. Δε δίστασαν μάλιστα την ίδια ώρα που εγκαλούσαν ότι τους παίρνουμε το χώρο, να μας προπηλακίσουν και να χτυπήσουν ορισμένους από εμάς» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενώ μάλιστα μας κατηγορούσαν ότι τρομάζουμε τα παιδιά φώναζαν ότι τα προσφυγόπουλα δεν είναι δικά μας παιδιά αλλά παιδιά του Αλλάχ, ότι θα μας μολύνουν με ασθένειες και ότι όσοι υποστηρίζουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι φασίστες που χρησιμοποιούν βία(;).

Γίνεται τώρα φανερό πως οι προτροπές του Δημάρχου να ανοίξουν κεφάλια άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα και πώς το μίσος και η μισαλλοδοξία αναπτύσσονται διαρκώς», επισημαίνεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

«Τα συνεχιζόμενα κρούσματα ξενοφοβίας που αναπτύσσονται στην περιοχή με «συγκεντρώσεις» ενάντια στην εισαγώγη των προσφύγων στα σχολεία, με ανακοινώσεις όπως αυτή που εξέδωσε πριν ένα μήνα Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου της περιοχής με απειλές ότι τα σχολεία θα κλείσουν με λουκέτα, επιβάλουν ως επιτακτική ανάγκη την κινητοποίηση όλων ώστε να διασφαλίσουμε ότι το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης που δημιούργησε η ελληνική κοινωνία δε θα διαρραγεί από τέτοιες φωνές. Πρακτικές ρατσισμού και ξενοφοβίας δεν ταιριάζουν ούτε με τη συλλογική μνήμη της προσφυγιάς που διατηρεί ο ελληνικός λαός ούτε με τη συνείδηση ανθρωπιάς που έχει διαμορφώσει όλο αυτό το διάστημα» τονίζει η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Εμείς από την μεριά μας θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να παλεύουμε για να νικήσει η αλληλεγγύη απέναντι στην ξενοφοβία, η ανθρωπιά απέναντι στο μίσος , το φως απέναντι στο σκοτάδι. Ως νέοι άνθρωποι δηλώνουμε ευθαρσώς ότι με τους πρόσφυγες θα πάμε μαζί σχολείο, θα σπουδάζουμε μαζί, θα δουλέψουμε μαζί, θα ζήσουμε μαζί. Οι μόνοι που δεν χωράνε στις ζωές μας είναι οι ρατσιστές και οι μισαλλόδοξοι».

Δημοφιλή