ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13/10/2016 06:49 EEST | Updated 13/10/2016 06:49 EEST

Πυρά Κυρίτση κατά Στουρνάρα: Στις διαπραγματεύσεις του 2015 ήταν με την πλευρά των δανειστών

Sooc

Πυρά κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, κατηγορώντας τον ότι κατά την διαπραγμάτευση του 2015 έκανε την δική του διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά και με «εξωθεσμικούς κύκλους».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής υπερασπίστηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη και αναφέρθηκε στην προτροπή του κ. Στουρνάρα στον Μάριο Ντράγκι να μην ακούσει τον πρώην Υπουργό Οικονομικών ότι η χώρα είναι χρεοκοπημένη.

«Εγώ άκουσα για ακόμη μία φορά τον διοικητή της ΤτΕ να δηλώνει ευθαρσώς, σχεδόν να καμαρώνει, ότι το διάστημα της διαπραγμάτευσης ο ίδιος βρισκόταν σε επικοινωνία και σε δική του διαπραγμάτευση και συνεννοήσεις με θεσμικούς και εξωθεσμικούς κύκλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν την οποία επεδίωκε η κυβέρνηση», κατήγγειλε και πρόσθεσε: «Αυτό είναι ένα πρόβλημα, γιατί αν κάνεις μία διαπραγμάτευση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είναι με τους “άλλους”, υπονομεύεται η διαπραγμάτευση».

Ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι ο διοικητής της ΤτΕ επεδίωκε αντίθετο αποτέλεσμα από εκείνο της κυβέρνησης, δηλαδή ήταν με την πλευρά των δανειστών. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο θέμα με τους πλειστηριασμούς, ο ίδιος είπε ότι ήταν θετικό που έγινε θέμα. «’’Το αγώι ξυπνάει τον αγωγιάτη’’ λένε, δεν το θεωρούμε αφετηριακά αρνητικό ότι υπάρχει κινητοποίηση, όταν κινητοποιείται ο κόσμος ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα», είπε χαρακτηριστικά.

Sponsored Post