ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Παρασκευή αποφασίζει το ΣτΕ για τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πληροφορίες θέλουν την εισήγηση να είναι αρνητική

Eurokinissi

Αρνητική φέρεται να είναι η εισήγηση του ΣτΕ στις ενστάσεις των τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, κατά την πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Παράλληλα, κατά τη χθεσινή διάσκεψη, τους δικαστές απασχόλησε το προκαταρκτικό στάδιο, δηλαδή του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος, όπως λέγονται, των τηλεοπτικών σταθμών, που αν δεν λυθούν τα δύο αυτά θέματα, οι δικαστές δεν συνεχίζουν στα άλλα νομικά ζητήματα που τίθενται με τις αιτήσεις ακύρωσης.

Η δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί , για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Έτσι κατά την έναρξη της αυριανής διάσκεψης (Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 9.30 πμ) ορισμένοι ακόμη σύμβουλοι, θα αναπτύξουν τις απόψεις τους για τα δύο αυτά νομικά ζητήματα και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν επί του παραδεκτού και του εννόμου συμφέροντος. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι οι δικαστές στο επόμενο στάδιο.

Τέλος, η προγραμματισμένη για σήμερα έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Popular in the Community