O πρώην σοφέρ μιας «πριγκίπισσας της Σ. Αραβίας» κατηγορείται ότι χτύπησε κάποιον επειδή δεν του έδωσε τσιγάρο

O πρώην σοφέρ μιας «πριγκίπισσας της Σ. Αραβίας» κατηγορείται ότι χτύπησε κάποιον επειδή δεν του έδωσε τσιγάρο
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Markus Amon via Getty Images

Ο πρώην σοφέρ της Σάρα αλ Αμουντί, που είχε γίνει γνωστή για τον ισχυρισμό της πως ήταν πριγκίπισσα της Σαουδικής Αραβίας (γνωστή ως «η βαμπ στα πέπλα»), επιτέθηκε σε έναν φίλου του με τον οποίο έπιναν μαζί επειδή δεν του έδωσε τσιγάρο, όπως αναφέρθηκε σε βρετανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο Σαρκίς Τοκατλιάν, 61 ετών, φέρεται να επιτέθηκε στον Σαμίρ Χαν μετά από κατανάλωση αλκοόλ στο Λονδίνο στις 5 Ιουνίου, με αποτέλεσμα τραυματισμούς του δεύτερου στο κεφάλι.

Ο Τοκατλιάν, που κάποτε εργαζόταν ως σοφέρ για την «πριγκίπισσα» αλ Αμουντί, φέρεται να έχασε την ψυχραιμία του όταν ο Χαν δεν του έδωσε τσιγάρο (επειδή δεν είχε).

Η αλ Αμουντί είχε γίνει διάσημη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των βρετανικών ταμπλόιντ, λόγω των ισχυρισμών της ότι ήταν η κόρη ενός δισεκατομμυριούχου Σαουδάραβα σεΐχη, η οποία είχε φύγει μακριά από την οικογένειά της. Το 2015 κέρδισε τη δίκη εναντίον δύο μεγιστάνων του χώρου των ακινήτων στο Λονδίνο, που την κατηγορούσαν ότι κατάφερε να αποκτήσει (και να διατηρήσει, βάσει της απόφασης του δικαστηρίου) μια περιουσία ακινήτων ύψους 14 εκατ. λιρών χάρη στα ψέματά της.

Απέναντι στην αλ Αμουντί ήταν ο Ίαν Πάτον και η Αμάντα Κλάτερμπακ, που υποστήριζαν ότι τους εξαπάτησε ώστε να της παραχωρήσουν έξι διαμερίσματα στο Λονδίνο, απαιτώντας να της επιστραφούν. Ωστόσο, το εφετείο απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς, αποφαινόμενο ότι το μυστήριο της ταυτότητάς της δεν είχε σχέση με την όλη υπόθεση. Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φημών αυτών, περιλαμβάνεται η υπόθεση ότι είναι παράνομη μετανάστης από την Αφρική ή ιερόδουλη που εφηύρε μια ψεύτικη βασιλική ταυτότητα.

Το δικαστήριο είχε αποφανθεί πως δεν υπήρχαν αποδείξεις ότι η αλ Αμουντί χρησιμοποίησε τη «βασιλική» ταυτότητά της για να πείσει τον Πάτον (που, όπως είχε πει, ήταν κρυφός εραστής της) και την Κλάτερμπακ να της παραχωρήσουν τα διαμερίσματα. Μάλιστα- απορρίπτοντας τα περί ιερόδουλης ή ψεύτικης πριγκίπισσας- είπε πως ο Πάτον χρησιμοποίησε τα διαμερίσματα για να της ξεπληρώσει δάνειο ύψους εκατομμυρίων που του είχε δώσει σε βαλίτσες με χρήματα που της είχαν αποσταλεί από τη Σαουδική Αραβία.

Η ίδια έχει υποστηρίξει πως είχε φύγει από τη χώρα για να γλιτώσει τον θάνατο με λιθοβολισμό αφού «βρήκε τον έρωτα» στη Βρετανία το 2001. Επίσης, είπε ότι ήταν μια νεαρή «νύφη» του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, και ζήτησε, ως «πιστή μουσουλμάνα» να της επιτραπεί να καλύπτει το πρόσωπό της με πέπλο στο δικαστήριο.

Ωστόσο, όπως υποστηρίχθηκε στο δικαστήριο, το σαουδαραβικό πιστοποιητικό γέννησής της ήταν πλαστό, καθώς στην πραγματικότητα- όπως αναφέρθηκε- είναι η Λίνα Αμπντουλαχί Ιντρίς από την Αιθιοπία, 45 ετών.

Δημοφιλή