Βόμβα στην πολυκατοικία της Τσατάνη – Καταγγελία για αφαίρεση αστυνομικών της – Η βόμβα τοποθετήθηκε δίπλα από Ι.Χ. αστυνομικού

Βόμβα στην πολυκατοικία της Τσατάνη – Καταγγελία για αφαίρεση αστυνομικών της – Η βόμβα τοποθετήθηκε δίπλα από Ι.Χ. αστυνομικού
Eurokinissi

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από την έκρηξη στην πολυκατοικία όπου διαμένει η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη στα Εξάρχεια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν το κατά πόσο σίγουρα ο στόχος ήταν η οικία της Εισαγγελέως ή το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» που βρίσκεται στο ισόγειο της ίδιας πολυκατοικίας στον αριθμό 112. Υπάρχει, ωστόσο, και ένα τρίτο σενάριο που εξετάζεται. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακούλα που αφέθηκε ακριβώς δίπλα από αυτοκίνητο αστυνομικού που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων. Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ο στόχος να ήταν ο αστυνομικός.

Ο δικηγόρος της κ. Τσατάνη κ. Θέμης Σοφός έσπευσε στο σημείο της επίθεσης το βράδυ της Τετάρτης και δήλωσε ότι «η βόμβα τοποθετήθηκε στην είσοδο της οικίας της Εισαγγελέως. Η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει την αύξηση των μέτρων ασφαλείας της ή τη διατήρηση των μέτρων φυλάξεως της. Είχε κάνει μάλιστα ένσταση στην αρμόδια υπηρεσία για το σκοπό αυτό η οποία απορρίφθηκε. Έτσι, η πολιτεία αφαίρεσε μέρος της αστυνομικής της φύλαξης και τα αποτελέσματα της πράξης αυτής τα είδαμε σήμερα. Κινδύνεψε η ίδια και οι κάτοικοι της περιοχής».

Στην ίδια πολυκατοικία στον αριθμό 112 στην οδό Ιπποκράτους στεγάζεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψις» που έχει εθνοκεντρικό προσανατολισμό με τους αστυνομικούς να εκτιμούν αρχικά ότι το κατάστημα ήταν ο στόχος των βομβιστών. Το βιβλιοπωλείο είχε γίνει τον Ιούλιο του 2008 στόχος κουκουλοφόρων που το πυρπόλησαν με μολότοφ.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε περίπου στις 22.10 και εξερράγη περίπου 25 λεπτά αργότερα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο βιβλιοπωλείο και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Περίπου μισή ώρα πριν από τη έκρηξη άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και στην ιστοσελίδα «zougla.gr» και προειδοποίησε για την τοποθέτηση της βόμβας στην οδό Ιπποκράτους 112. Η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλο μέρος του κέντρου της Αθήνας με την Αστυνομία να αποκλείει το δρόμο για πολύ ώρα προκειμένου οι άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών να ερευνήσουν σχολαστικά το σημείο. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους αστυνομικούς είναι ότι οι δράστες επέλεξαν να χτυπήσουν σε μία ώρα που αυτομάτως εκτοξεύει το ρίσκο για πρόκληση τραυματισμών, καθώς στην περιοχή υπήρχε κίνηση πολλών πεζών και οχημάτων.

Δημοφιλή