Τι απαντούν οι New York Times στην απειλή για μήνυση του Τραμπ

Τι απαντούν οι New York Times στην απειλή για μήνυση του Τραμπ
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally, Thursday, Oct. 13, 2016, in Cincinnati, Ohio. (AP Photo/ Evan Vucci)
Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally, Thursday, Oct. 13, 2016, in Cincinnati, Ohio. (AP Photo/ Evan Vucci)
ASSOCIATED PRESS

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η απειλή για μήνυση του Τραμπ στους New York Times. «Ευχαρίστως να τα πούμε στις δικαστικές αίθουσες», απαντά εκπρόσωπος της εφημερίδας στον δικηγόρο του μεγιστάνα, μετά τις απειλές για μήνυση με αφορμή ένα άρθρο που δημοσίευσαν oι Τimes την Τετάρτη το βράδυ, σύμφωνα με το οποίο δύο γυναίκες αποκάλυψαν ότι πριν από χρόνια ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ τις άγγιξε με ακατάλληλο τρόπο.

«Τους δίνουμε την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσουν ευθέως σε μια δικαστική αίθουσα», αναφέρουν οι νομικοί της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ ενημέρωσε τους Τimes ότι οι καταγγελίες των δύο γυναικώς είναι αναληθείς και ο δικηγόρος του μεγιστάν, Μαρκ Ε. Κάσοβιτς, απαίτησε από τους Times να αποδημοσιεύσουν το άρθρο, χαρακτηρίζοντάς το αναληθές και στρατευμένο.

Οι Times από την πλευρά τους κράτησαν το άρθρο. «Κρατάμε την ιστορία η οποία είναι σαφές ότι εμπίμπτει στο καθήκον της δημοσιογραφίας» είπε σε δήλωσή της η Έιλεν Μέρφι, εκπρόσωπος των New York Times.

Mε τη σειρά του ο αντιπρόεδρος και βοηθός του γενικού συμβούλου των New York Times, Μακ Κρόου απαντώντας στον κ. Κάσοβιτς είπε ότι το άρθρο δεν θα αποδημοσιευτεί.

«Οι γυναίκες που αναφέρονται στην ιστορία μας μίλησαν για ένα θέμα εθνικής σημασίας, ένα θέμα που ο κ. Τραμπ μοιράστηκε με όλον τον κόσμο στο ντιμπέιτ της Κυριακής», έγραψε ο Μακ Κρόου.

Θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για τους αναγνώστες μας αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία, αν απλά αποσιωπούσαμε τις φωνές αυτών των γυναικών.

Ο κ. Μάκροου είπε επέισης ότι οι Times έπραξαν νόμιμα δημοσιεύοντας την ιστορία και πως αν ο κ. Τραμπ νομίζει ότι οι άνθρωποι που του ασκούν κριτική πρέπει να φιμώνονται, τότε θα ευχαρίστως να βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: New York Times

Δημοφιλή