ΔΙΕΘΝΕΣ
14/10/2016 13:55 EEST | Updated 14/10/2016 16:21 EEST

Συνέλαβαν γκέι ζευγάρι στην Ινδονησία επειδή δημοσίευσαν φωτογραφία που φιλιόντουσαν στο Facebook

RomoloTavani via Getty Images
handcuffed hands - discrimination concept

Ένα ομόφυλο ζευγάρι από την Ινδονησία συνελήφθη και διώκεται ποινικά επειδή ανέβασαν μια φωτογραφία στο Facebook στην οποία φιλιόντουσαν πάνω στο κρεβάτι τους.

Πρόκεται για έναν 22χρονο φοιτητή και τον σύντροφό του, έναν 24χρονο υπάλληλο γραφείου, οι οποίοι συνελήφθησαν στην Τρίτη στο νησί Σουλαουέζι, όταν οι φίλοι τους στο Facebook παραπονέθηκαν στην αστυνομία για τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Η αστυνομία του Μανάντο είπε ότι θα διώξει ποινικά το ομόφυλο ζευγάρι για προσβολή και πορνογραφία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι κατά τη σύλληψή τους οι δυο γκέι άνδρες παραδέχθηκαν ότι δημοσίευσαν τη φωτογραφία για να δείξουν ότι αγαπιούνται πραγματικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι παρόλο που η ομοφυλοφιλία δεν απαγορεύεται στην Ινδονησία, το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται πολλές σπασμωδικές αντιδράσεις απέναντι στους γκέι ανθρώπους της χώρας, η οποία συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό μουσουλμάνων.

Οι δύο άνδρες, τα προσωπικά στοιχεία των οποίων δεν έγιναν γνωστά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, κινδυνεύουν ωστόσο να φυλακιστούν αν κριθούν ένοχοι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα η εικόνα δημοσιεύτηκε στις 9 Οκτωβρίου στο Facebook και έκτοτε έχει αφαιρεθεί από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά από σχετική εντολή του υπουργείου Επικοινωνιών και Πληροφορικής της Ινδονησίας.

Πηγή: Daily Mail