ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/10/2016 08:26 EEST | Updated 14/10/2016 08:35 EEST

Έκκληση του δημάρχου Βόλβης στους γονείς να ξαναστείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Συνεχίζεται η αποχή παρά την εισαγγελική παρέμβαση

MotionTeam

Ενώ οι γονείς των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Βόλβης συνεχίζουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αντιδρώντας στην φοίτηση παιδιών προσφύγων στις σχολικές αίθουσες του εν λόγω σχολείου, ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, απευθύνει έκκληση στους γονείς να συμβάλουν στην κανονικότητα της λειτουργίας του σχολείου.

«Υποστηρίζουμε ανεπιφύλακτα το δικαίωμα στη μόρφωση γι' αυτά τα βασανισμένα παιδιά, που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και την προσφυγιά. Οι κάτοικοι του Προφήτη δεν είναι ρατσιστές ούτε ξενόφοβοι, αλλά είναι γνωστοί για τη φιλοξενία τους. Αναγνωρίζουμε ότι πολλοί γονείς αντέδρασαν παρορμητικά, οδηγούμενοι τόσο από την έλλειψη ενημέρωσης, όσο και από την αυταρχική αντιμετώπισή τους υπό τον κλοιό της αστυνομίας» είπε ο κ. Λιάμας.

Ο δήμαρχος γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα φροντίσει να διαλύσει και τις τελευταίες ανησυχίες των γονέων, με σειρά δράσεων, ειδικότερα για τα θέματα υγιεινής. Επιπλέον, ζήτησε δημόσια από τους γονείς να κλείσουν τα αφτιά τους σε ακραίες φωνές που υποδαυλίζουν την ένταση. «Δυστυχώς, ορισμένοι που προέρχονται εκτός δήμου Βόλβης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την έλλειψη ενημέρωσης και το κλίμα αστυνομοκρατίας, για να μετατρέψουν τις ανησυχίες των γονέων σε ξενοφοβικό ξέσπασμα» είπε και καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό φραστικού προπηλακισμού του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Προφήτη.

Ο κ. Λιάμας αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσωπο του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, για τον οποίο σχολίασε ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα».

Συνεχίζεται η αποχή των μαθητών

Σημειώνεται ότι μόνο 36 από τους συνολικά 130 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη Βόλβης προσήλθαν στο μάθημα σήμερα, μία ημέρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την αποχή, που αποφάσισαν γονείς μαθητών της κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε χθες επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως αυτές της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας. Είχε προηγηθεί ενημέρωση του εισαγγελέα από τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη, έπειτα από επιστολή που έφθασε στη διεύθυνση, την οποία υπέγραφαν πέντε μέλη επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου Προφήτη, εξηγώντας τους λόγους της αποχής των παιδιών τους από τα μαθήματα.

Κληθείς να σχολιάσει τους σε βάρος του ισχυρισμούς, που διατύπωσε ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας ότι «αντί να επιδιώξει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας και των γονέων, ώστε να πεισθούν οι γονείς και να ξεπεράσουν τις φοβίες τους για τη συνύπαρξη όλων των παιδιών, επέλεξε τα αστυνομικά μέτρα και τον εισαγγελέα», ο κ. Ανανιάδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το σχολείο, ενώ για την ενημέρωση του εισαγγελέα επισήμανε ότι «όταν μία επιτροπή γονέων, που δεν είναι ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, στέλνει έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι δε θα στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο, είναι υποχρέωση να ενημερωθούν οι εισαγγελικές Αρχές».

Sponsored Post