ΚΟΙΝΩΝΙΑ
14/10/2016 12:30 EEST | Updated 14/10/2016 12:30 EEST

«Φυλακές» μαστροπών στην Αθήνα. Πώς βασανίστηκαν γυναίκες από την Ουκρανία

badmanproduction via Getty Images
Silhouette of the hand on glass

Δύο Έλληνες μαστροποί που ζούσαν μέσα στη χλιδή και τζόγαραν δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ συνελήφθησαν από την Αστυνομία.

Πρόκειται για έναν 37χρονο και έναν 49χρονο, οι οποίοι με τη βοήθεια Ουκρανών συνεργών τους έφερναν καλλίγραμμες γυναίκες στην Ελλάδα με το πρόσχημα ότι θα τις έβρισκαν δουλειά στη χώρα ας.

Όταν τα θύματα έφταναν στην Αθήνα τα φυλάκιζαν σε έξι διαφορετικά διαμερίσματα, άρπαζαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τις εξανάγκαζαν να εκδίδονται σε οίκους ανοχής της Αθήνας. Όποια κοπέλα δεν υπέκυπτε στις απειλές και στους ξυλοδαρμούς την «πουλούσαν» σε άλλον μαστροπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος περιγράφεται από τους αστυνομικούς ως πραγματικός τύραννος.

Μία τέτοια περίπτωση «αγοραπωλησίας» αποτέλεσε την αφορμή εξάρθρωσης του κυκλώματος. Η 24χρονη κοπέλα από την Ουκρανία αντέδρασε στις ορέξεις των αρχηγών και πουλήθηκε στον 31χρονο Αλβανό, ο οποίος την μετέφερε σε διαμέρισμα στο Περιστέρι. Εκεί την ξυλοφόρτωνε και την βίαζε καθημερινά για να κάμψει τις αντιστάσεις της. Την περασμένη Τετάρτη η κοπέλα κατόρθωσε να αποδράσει από την «φυλακή» και να απευθυνθεί σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν οι δύο Έλληνες αρχηγοί, δύο γυναίκες από την Ουκρανία 61 και 22 χρόνων, μία 49χρονη από τη Βουλγαρία, ενώ αναζητείται ο 31χρονος Αλβανός και δύο γυναίκες από την Ουκρανία. Η 22χρονη συλληφθείσα από τη Ουκρανία είχε αναλάβει τον εντοπισμό των γυναικών-θυμάτων, οι οποίες βρίσκονταν στην Ουκρανία σε δεινή οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση εύρεσης νόμιμης εργασίας στην Ελλάδα με μεγάλες οικονομικές απολαβές, τις έπειθε να έλθουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις γυναίκες για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων και προσήχθησαν άλλες 11 αλλοδαπές. Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.310 ευρώ, τα 11 διαβατήρια των γυναικών που εξανάγκαζαν να εκπορνευτούν, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων που αφορούσαν την λειτουργία των οίκων ανοχής, πλήθος αποδείξεων πληρωμών δελτίων στοιχηματισμού τυχερών παιγνίων και δύο αυτοκίνητα.

Sponsored Post