Ξυδάκης: Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο

Ξυδάκης: Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο
SOOC

«Δεν αισθάνομαι σύντροφος με τον Πάνο Καμμένο, είμαστε εταίροι σε μια κυβέρνηση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Ερωτηθείς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 εάν ο κ. Καμμένος έχει το δικαίωμα να τον αποκαλεί «σύντροφο», με αφορμή την προσφώνηση «Σύντροφοι και συντρόφισσες» του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κατά την έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ξυδάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ως φιλοφρόνηση και αστεϊσμό πολλοί άνθρωποι στην καθημερινότητα με αποκαλούν σύντροφο, αλλά δεν είμαι. Σύντροφος είσαι με ανθρώπους που έχεις μεγαλώσει και ωριμάσει πολιτικά και μοιράζεσαι σε πολύ μεγάλο βαθμό ένα κοσμοείδωλο. Είναι εντελώς διαφορετικό».

Eπιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τόνισε στη συνέχεια ότι :«αν όμως είμαστε κεντρώοι και σοσιαλδημοκράτες και όλα αυτά που λέει ο φιλελεύθερος χώρος και ο χώρος του ακραίου κέντρου, θα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει στην Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία , θα πρέπει να δούμε ποια σχήματα συμπράττουν στις κυβερνήσεις. Η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προσέδωσε πολιτική σταθερότητα στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και στη χώρα».

«Προφανώς οι ψηφοφόροι μας στην πλειονότητά τους προέρχονται από την μεγάλη κεντροαριστερή παράδοση της χώρας και πολλοί εξ αυτών ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ.Ευτυχώς που ο ελληνικός λαός επέδειξε αυτό το υγιές ένστικτο αυτοσυντήρησης και δεν στράφηκε στην ακροδεξιά», συνέχισε.

Όσον αφορά στους πλειστηριασμούς κατοικιών, ο κ. Ξυδάκης είπε ότι « δεν είναι πολιτική της κυβέρνησης και καμίας κυβέρνησης, να κάνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, οι οποίοι δεν συμβαίνουν άλλωστε.

Από την άλλη πλευρά, υπογράμμισε «υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα με κόκκινα δάνεια που πρέπει να εκκαθαριστούν. Αυτό μπορεί να είναι και κυβερνητική πολιτική, αλλά μια πολιτική που δεν κατασκεύασε η δική μας κυβέρνηση. Βρήκαμε μια εγκατάσταση και τώρα πρέπει να βρεθεί λύση».

Δημοφιλή