Χατζηδάκης για δραχμές: Η κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Αλβανία Νο2

Χατζηδάκης για δραχμές: Η κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Αλβανία Νο2
Costas Mitropoulos / SOOC

«Η κυβέρνηση ήθελε να μας κάνει Αλβανία Νο2» τόνισε την Παρασκευή στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, με αφορμή τις αποκαλύψεις Ολάντ για τύπωμα δραχμών στη Ρωσία.

«Από όσα καταλαβαίνουμε, και όσα μαθαίνουμε τώρα - Ολάντ, Πούτιν κλπ. - το πρώτο εξάμηνο του 2015 η κατεύθυνση ήταν Μόσχα για να τυπωθούν δραχμές, Πεκίνο για να μας δοθεί βοήθεια, που δεν μας δόθηκε, και ίσως Τίρανα, με την έννοια ότι θα γινόμασταν Αλβανία Νο2 στα Βαλκάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Έχει αλλάξει στάση σήμερα η κυβέρνηση κατά κάποιο τρόπο, αλλά αυτό είναι ένα ταξίδι που δεν οδηγεί πουθενά πρόσθεσε.

«Μονοί τους παραδέχονται ότι είχαν αυταπάτες, ότι ήταν ‘’αλλού γι’ αλλού’’ πολιτικά μιλάμε, και τώρα βλέπετε ότι η χώρα είναι σε στασιμοχρεοκοπία, δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στους επενδυτές ότι είναι μια κανονική χώρα… Έχει παραμένει στη ζώνη του γκρεμού, έχει σκοτωθεί η εμπιστοσύνη» τόνισε.

«Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά το θέμα των επενδυτών δεν είναι τόσο το χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι επενδύσεις το άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα. Αφού ως κυβέρνηση δεν έχεις εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα που εφαρμόζεις πώς ο άλλος να έχει εμπιστοσύνη σε σένα; Είναι σε αντίφαση» ανέφερε ακόμη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Για τη συνταγματική αναθεώρηση ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι κινδυνεύει να γίνει μια τρύπα στο νερό αν δεν συμφωνήσουν τα δυο μεγάλα κόμματα καθώς, όπως είπε, τα κουκιά (οι ψήφοι) δεν βγαίνουν.

«Δεν είχαμε ποτέ σχέδιο να βγούμε εκτός ευρώ (...) δεν ήθελε αποσάθρωση, αλλά επανίδρυση της Ευρώπης» διαβεβαίωσε πάντως στον σταθμό μας ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

Δημοφιλή