Ένας ειδικός εξηγεί πως να καταλάβετε αν θα χάσετε τα μαλλιά σας

Closeup portrait, shocked man feeling head, surprised he is losing hair, receding hairline, bad news isolated on gray wall background. Negative facial expressions, emotion feeling
Closeup portrait, shocked man feeling head, surprised he is losing hair, receding hairline, bad news isolated on gray wall background. Negative facial expressions, emotion feeling

Είναι ένα άγχος πολλών ανδρών. Θα χάσουν τελικά τα μαλλιά τους;

Ένας ειδικός στις εμφυτεύσεις μαλλιών εξηγεί: πως να καταλάβετε ότι θα χάσετε τα μαλλιά σας και πότε να επισκεφθείτε έναν ειδικό.

Όπως εξηγεί στο βίντεο ο χειρούργος William D. Yates, καταρχήν είναι βασικό να γνωρίζουμε από ποια πλευρά κληρονομείται. Η απάντηση είναι ότι το γονίδιο της φαλάκρας μπορεί να κληρονομηθεί και από τις δύο πλευρές, ωστόσο το πιο σύνηθες είναι -όσο και αν προκαλεί έκπληξη σε κάποιους- ότι κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας. Άρα σκεφτείτε, υπάρχουν πολλοί φαλακροί στην πλευρά της μητέρας σας; Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε μάλλον τα νέα για εσάς δεν είναι και πολύ καλά.

Επίσης, για τον ίδιο, είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όσο είναι νωρίς. Όπως εξηγεί, δυστυχώς οι άνδρες που φτάνουν σε αυτόν για μεταμόσχευση, έχει χάσει ήδη το 30% με 50% των μαλλιών, γιατί τότε το μάτι αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα. Αυτό όμως δυσκολεύει τη δουλειά του.

Εάν κάποιος κληρονομήσει το γονίδιο, τότε τα μαλλιά που βρίσκονται στο πάνω μέρος του κεφαλιού, είναι ευάλωτα σε μια ορμόνη που αδυνατίζει την τρίχα. Αντίθετα, τα μαλλιά που βρίσκονται στο πλάι και στο πίσω μέρος του κεφαλιού δε επηρεάζονται από αυτή την ορμόνη και έτσι μπορούν οι ειδικοί να κάνουν τη μεταμόσχευση από αυτά τα μαλλιά.

Επίσης, αυτό που εξηγεί είναι ότι όσο πιο νέος είναι κάποιος όταν αρχίσει να χάνει τα μαλλιά του, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει φαλακρός.