Φυσικά και οι Ιταλοί έφτιαξαν ένα συντριβάνι που έχει κρασί αντί για νερό και είναι δωρεάν

Φυσικά και οι Ιταλοί έφτιαξαν ένα συντριβάνι που έχει κρασί αντί για νερό και είναι δωρεάν

Δεν έχετε στο πρόγραμμά σας ένα ταξίδι στην Ιταλία; Ξανασκεφτείτε το!

Ένα συντριβάνι, το οποίο αντί για νερό θα «βγάζει» κόκκινο κρασί εγκαταστάθηκε στην περιοχή Abruzzo, ανατολικά της Ρώμης. Το συντριβάνι αυτό είναι μία πρωτοβουλία ενός τοπικού αμπελώνα και βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο Cammino di San Tommaso, που περνάει ανάμεσα στην Ρώμη και την Ορτάνα. Και το καλύτερο είναι ότι όποιος περνάει από εκείνο το σημείο μπορεί να πιει όσο θέλει, δωρεάν.

Σύμφωνα με το The Local, η «fontana del vino», οπως ονομάζεται, είναι εμπνευσμένη από ένα αντίστοιχο συντριβάνι που είχε γίνει στην Ισπανία. Ο αμπελώνας Dora Sarchese ένωσε τις δυνάμεις του με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό προκειμένου να δώσουν στον κόσμο άφθονο κρασί.

Όπως γράφει στην σελίδα του στο Facebook ο αμπελώνας, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο συντριβάνι, αλλά, όπως σημειώνει, δεν είναι το κατάλληλο μέρος για όσους σκοπεύουν απλά να με μεθύσουν.

Αν και η Ιταλία είναι γνωστή για τα συντριβάνια της, όπως τη Fontana di Trevi ή το συντριβάνι που βρίσκεται στη λίμνη Κόμο, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει στην χώρα ένα συντριβάνι το οποίο αντί για νερό βγάζει κρασί. Πριν από μερικούς μήνες, η Σλοβενία εγκατέστησε ένα συντριβάνι που βγάζει μπίρα, οπότε στο μέλλον μπορούμε να ελπίζουμε και σε άλλα ποτά!