Γορίλας δραπέτευσε από το κλουβί του σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκορπίζοντας τον πανικό

Γορίλας δραπέτευσε από το κλουβί του σε ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκορπίζοντας τον πανικό

Το όνομά του είναι Kumbuka ζυγίζει 184 κιλά και είναι 18 ετών. Πρόκειται για έναν γορίλα ο οποίος φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου και δραπέτευσε από το κλουβί του με αποτέλεσμα να σκορπίσει τον πανικό σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο γορίλας έδειχνε πολύ ανήσυχος και κοπανούσε πάνω στους τοίχους του κλουβιού του πριν τελικά δραπετεύσει.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι αν και τους είχαν δοθεί οδηγίες να μην κοιτούν στα μάτια τον μεγαλόσωμο γορίλα προκειμένου να μην τον εκνευρίσουν, λίγα λεπτά πριν τη μεγάλη έξοδο του Kumbuka ορισμένοι επισκέπτες τον προκάλεσαν φωνάζοντάς του.

Οι στιγμές που ακολούθησαν σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ θύμιζαν αυτές της ταινίας Jurassic Park.

Για 1,5 ώρα ο γορίλας κυκλοφορούσε ελεύθερος στον ζωολογικό κήπο με οπλισμένους αστυνομικούς και ένα ελικόπτερο να προσπαθούν να τον εντοπίσουν. Τελικά αστυνομικοί και υπάλληλοι του ζωολογικού κήπου εντόπισαν τον Kumbuka, τον οποίο και ακινητοποίησαν με ηρεμιστικά βέλη.

Ο ζωολογικός κήπος βρίσκεται μέσα στο Regent Park, σε μια ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή του Λονδίνου, και φιλοξενεί συνολικά 7 γορίλες.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου,που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί σε κανένα σχόλια σχετικά με το συμβάν.

Δημοφιλή