«Μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;»: Φερόμενοι διάλογοι Λαφαζάνη με Ρώσο τραπεζίτη

«Μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;»: Φερόμενοι διάλογοι Λαφαζάνη με Ρώσο τραπεζίτη
Sooc

«Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετε χρήμα άλλης χώρας;» φέρεται να ρώτησε σε «πηγαδάκι» με τραπεζίτες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια επίσκεψης του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρας στη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) τον Ιούνιο του 2015 σχετικά με τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, όσο ήταν υπουργός.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες, και σε «πηγαδάκι» μετά το τέλος της, στο οποίο βρισκόταν ο κ. Λαφαζάνης και μετά προστέθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην υπουργός έκανε τη συγκεκριμένη ερώτηση.

Ο Ρώσος τραπεζίτης, παρά το «πάγωμα» που προκάλεσε η ερώτηση, απάντησε καταφατικά χαμογελώντας, με αποτέλεσμα ο κ. Λαφαζάνης να συνεχίσει με άλλη ερώτηση. «Και πώς τα στέλνετε;». Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα, οι παρευρισκόμενοι άρχισαν να γελούν. Η απάντηση του Ρώσου τραπεζίτη ήταν «τα μεταφέρουμε ακόμα και με γαϊδουράκια», δίνοντας τέλος στη συζήτηση, που όμως δεν έκανε καλή εντύπωση στον πρωθυπουργό.

Το δημοσίευμα έρχεται στον απόηχο της κυκλοφορίας βιβλίου με φερόμενα σχόλια του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, όπου- σύμφωνα με τους συγγραφείς- αναφέρεται πως ο Φρανσουά Ολάντ έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια του οποίου ο δεύτερος είπε στον πρώτο: «Οφείλω να σου δώσω μια πληροφορία. Η Ελλάδα μάς ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, καθώς δεν έχουν πλέον νομισματοκοπείο για να το κάνουν».

Δημοφιλή