Πατέρας ομολογεί πως βίαζε τη 12χρονη κόρη του αλλά αφήνεται ελεύθερος επειδή πάει στην Εκκλησία

Πατέρας ομολογεί πως βίαζε τη 12χρονη κόρη αλλά αφήνεται ελεύθερος επειδή πάει στην Εκκλησία
Little girl suffering bullying raises her palm asking to stop the violence in sepia color
Little girl suffering bullying raises her palm asking to stop the violence in sepia color
airdone via Getty Images

Ένας 40χρονος στη Μοντάνα ομολόγησε πως βίαζε κατ' επανάληψη την 12χρονη κόρη του. Θα περάσει μόνο 43 ημέρες φυλακή.

Σίγουρα θα νομίζετε πως «κάτι δεν πάει καλά» με αυτή την είδηση. Μόνο που δεν «φταίει» η είδηση αλλά είναι η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου που προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη.

Ο 40 χρονος Joseph Blake αν και είχε καταδικαστεί σε 30ετή ποινή κάθειρξης αποφασίστηκε να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην ποινή και να εκτίσει μόνο δύο μήνες- ή για την ακρίβεια 43 καθώς αφαιρέθηκαν οι ημέρες προφυλάκισης- και να καταγραφεί στο σύστημα ως δράστης σεξουαλικού εγκλήματος.

Νωρίτερα ο Blake είχε ομολογήσει πως βίασε ένα παιδί ενώ δύο άλλες κατηγορίες για βιασμό αποσύρθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας της Εισαγγελίας.

Όταν όμως η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε στον δικαστή John C.McKeon αυτός διαφώνησε. Αποφάσισε να εστιάσει στο γεγονός ότι ο ένοχος για τον βιασμό της 12χρονης πήγαινε στην εκκλησία αλλά και πως είχε τη στήριξης της οικογένειά του και την θετική γνώμη του εργοδότη του.

Η είδηση προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων και ήδη έχει ξεκινήσει συγκέντρωση υπογραφών μέσω διαδικτύου η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τιμωρούνται οι δικαστές που αφήνουν ελεύθερα αυτά τα κτήνη να κυκλοφορούν στους δρόμους. Ήρθε η ώρα να απομακρυνθεί ο δικαστής McKeon από την έδρα».

Δημοφιλή