Τεταμένο το κλίμα στο Ωραιόκαστρο μετά το τροχαίο με θύμα Σύρια πρόσφυγα και τον γιο της

Τεταμένο το κλίμα στο Ωραιόκαστρο μετά το τροχαίο με θύμα Σύρια πρόσφυγα και τον γιο της
Sooc

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στο Ωραιόκαστρο, μετά το θανατηφόρο τροχαίο της Κυριακής που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο σε μια 32χρονη Σύρια πρόσφυγα και τον 9χρονο γιο της.

Ένα ακόμη 12χρονο κοριτσάκι από τη Συρία τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του seleo.gr, από νωρίς το πρωί έκλεισε η Συμμαχική οδός στο ύψος της δομής Φιλοξενίας «Φέσσα», με κατεύθυνση προς Διαβατά, ύστερα από τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ.

Το τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής, πυροδοτώντας ένταση και επεισόδια. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πρόσφυγες και μετανάστες προπηλάκισαν τον 76χρονο οδηγό του αυτοκινήτου, βάζοντας φωτιά στο όχημά του.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο ηλικιωμένος οδηγός νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πρόσφυγες και μετανάστες πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας που προκειμένου να αποκλιμακώσουν την κατάσταση έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν πριν τις 12 το μεσάνυχτα.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαιτίας των επεισοδίων χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες σε δύο άτομα -πλήρωμα του ΕΚΑΒ- και σε δύο αστυνομικούς.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή