Γυναίκα που είχε απαχθεί το 1999 στην Κίνα επέστρεψε στην οικογένειά της

Γυναίκα που είχε απαχθεί το 1999 στην Κίνα επέστρεψε στην οικογένειά της
Close up of man hands in handcuffs writing on paper.
Close up of man hands in handcuffs writing on paper.
baona via Getty Images

Μια γυναίκα από την Κίνα που είχε απαχθεί ως έφηβη πριν από 17 χρόνια επέστρεψε ξανά στην οικογένειά της.

Η «A Hua» όπως την κατονομάζουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης εξαφανίστηκε από το σπίτι της το 1999 όταν ήταν μόλις 15 ετών. Η οικογένειά της νόμιζε πως το είχε σκάσει από το σπίτι και η εξαφάνισή της δεν δηλώθηκε ποτέ. Δεκαεπτά χρόνια αργότερα, οι γονείς της έλαβαν μια επιστολή που τους οδήγησε στα ίχνη της.

Το 1999 η A Hua είχε γίνει φίλη με έναν 30χρονο γείτονά της που μαζί με την οικογένειά του εργαζόταν σε οικοδομές. Μια μέρα, εκείνος της πρότεινε να τους συνοδέψει σε ένα ταξίδι ολιγοήμερο ταξίδι σε μια μακρινή επαρχία της Κίνας και εκείνη τους ακολούθησε.

Όμως οι συγγενείς του γείτονά της δεν την άφησαν ποτέ να γυρίσει σπίτι της. Αντιθέτως, την πάντρεψαν με τον 30χρονο που είχε μείνει πρόσφατα χήρος και την ανάγκαζαν να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού. Δούλευε από το πρωί έως το βράδυ σαν σκλάβα, ενώ γέννησε και δύο παιδιά.

Πριν πέντε χρόνια, η A Hua έγραψε μια επιστολή στους γονείς της ζητώντας να την απελευθερώσουν από τους απαγωγείς της. Εξηγούσε ότι δούλευε πολλές ώρες μέσα στην μέρα και φοβόταν ότι θα πέθαινε από την κούραση. Το γράμμα το έδωσε σε μια γειτόνισσα η οποία δεν ήταν σίγουρη για το εάν θα έπρεπε να το παραδώσει στους συγγενείς της νεαρής γυναίκας που έβλεπε πως ζούσε υπό άθλιες συνθήκες.

Το γράμμα έφτασε τελικά στα χέρια των παραληπτών πέντε χρόνια αργότερα και η 32χρονη πλέον A Hua επέστρεψε στην οικογένειά της. Δεν είναι γνωστό εάν οι αρχές έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις, όμως την υπόθεση εξετάζει το τμήμα δίωξης trafficking της αστυνομίας.

Δημοφιλή