Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Αρχίζει η συζήτηση για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

Παραδεκτές οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών. Αρχίζει η συζήτηση για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες
Old technology. Color analog television sets
Old technology. Color analog television sets
Harald Sund via Getty Images

Δεκτές έγιναν τελικά οι προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες κατά την τρίτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών. Αντικείμενο, το νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες διεξήχθη. Τα μέλη του ΣτΕ θα προχωρήσουν τώρα σε κρίση για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά.

Oι σύμβουλοι επικρατείας με ψήφους 16 έναντι 9 έκριναν ότι όλες οι αιτήσεις των καναλιών είναι βάσιμες και οι ιδιοκτήτες τους έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο. Κατόπιν αυτών ο εισηγητής της υπόθεσης Γ.Παπαγεωργίου ξεκίνησε να αναπτύσσει τη πρόταση προς τους συναδέλφους του αλλά η διάσκεψη διακόπηκε για επόμενη ημέρα .

Στην επόμενη διάσκεψη θα κριθεί το ζήτημα της συνταγματικότητας και της νομιμότητας του νόμου που μετέφερε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Νωρίτερα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, είχαν απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP). Οι τηλεοπτικές εταιρείες στρεφόντουσαν η μια κατά της άλλης.

Η τρίτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήταν στον αέρα λόγω κωλύματος των μελών του Συμβουλίου. Ειδικότερα, όπως είχε γίνει γνωστό ο σύμβουλος, Αριστόβουλος-Γεώργιος Βώρος, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αιφνιδίως μετά από καρδιακό επεισόδιο. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος είχε διατάξει χθες, Δευτέρα, τη διενέργεια ελέγχου (πειθαρχικού και ποινικού) για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, κλπ. στον ηλεκτρονικό Τύπο, δικαστή που μετείχε στη σύνθεση της Ολομέλειας και την εμπλοκή του σε υπόθεση θεμάτων της προσωπικής του ζωής.

Δημοφιλή